Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A kínai illatos omlós csirke...

A kínai illatos omlós csirke receptje kellene, de! Nem az olajban keményítős bundában kisütötté, hanem valahol, valamikor olvastam egy olyat, ahol a csirkét forró vízbe tették, picit forralták, aztán hagyták a vízben. Ki ismeri? Hogy kell készíteni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 21. 11:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Honnan szeded, hogy van ilyen recept? Mert elég sok kinai receptet ismerek (nemcsak MO-ról valókat), de ilyenröl még nem hallottam.
2012. júl. 21. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Mint írtam, valahol (itt a neten) olvastam régebben, és most nem találok rá. Talán az a magyarázat a különböző elkészítési módra, hogy a recept írója ugyan az "illatos omlós csirke" elnevezést adta, de valójában más lehet a neve(?). És engem ez a recept érdekelne...de úgy látom nem lesz szerencsém.
2012. júl. 22. 08:38
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha kicsit többre emlékeznél, akkor könnyebb lenne keresni. Ugyanis nem tudom elképzelni, hogy a keményitös bundás húst fözni kezdik, mert akkor csiriz lesz - ebböl gondolom, hogy nem igy volt a hús elökészitve. Pácolva volt elötte?

Milyen hozzávalókra emlékszel még?


Minél több részletet irsz le, annál egyszerübb lenne segiteni.

2012. júl. 22. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy ez a recept volt, amit keresel:


[link]

2012. júl. 22. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Megtaláltad:)!!! Köszi!

Mindenképpen ki fogom próbálni ezt a receptet.

2012. júl. 22. 14:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy sikerült, és tényleg ez az.

A googleba az "omlós csirke" és "föz" keresésre adta ki.


Sok sikert, és majd irj vissza, hogy hogy tetszett.

2012. júl. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Jelentkezni fogok:) Ugyancsak kíváncsi vagyok, milyen lesz.
2012. júl. 22. 19:35
 8/11 A kérdező kommentje:

Ígértem, hogy jelentkezem. Kipróbáltam... Másfél kilós volt a csirke, kb. 6,5 (!) órán keresztül hagytam a vízben, de kemény, ill. nyers maradt. A végén sült csirkévé lényegült:)

Szóval nekem nem jött össze, lehet, hogy túl kövér volt a csirkém? (Az éppen választhatók közül a legkisebbet vettem.)

2012. szept. 2. 09:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy válaszoltál, és sajnálom, hogy nem sikerült. De legalább meg tudtad menteni, és más módon elkésziteni.
2012. szept. 2. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Idöközben találtam egy hasonló receptet, csak németül.

Ott a csirke hasába 2-5 evökanalat kell tenni (hogy tartsa majd a meleget), a hideg vizbe kell tenni a csirkét, és fedö nélkül felforralni, 3 percig forrni hagyni, utána letakarva a meleg fözlapon hagyni, amig teljesen kihül. (Ez több óra, avagy egész éjszaka is lehet.) Másnap kiemelni a (kocsonyás) léböl, és ezután kerül sor a további feldolgozásra. Ennél a receptnél fontos, hogy inkább túl sok legyen a viz, mint túl kevés - böven lepje el a csirkét -, és vagy elektromos tüzhelyen, vagy ha gáz, akkor vastag lángterelövel kell biztositani, hogy csak nagyon lassan hüljön ki.


Ott egy fözös fórumban volt a recept, és igen sokan elkészitették, és pozotiv visszajelzéseket kapott.


Tudom, hogy már késö, de csak nemrég találtam meg.

2012. szept. 2. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!