A kínai illatos omlós csirke receptje kellene, de! Nem az olajban keményítős bundában kisütötté, hanem valahol, valamikor olvastam egy olyat, ahol a csirkét forró vízbe tették, picit forralták, aztán hagyták a vízben. Ki ismeri? Hogy kell készíteni?
Ha kicsit többre emlékeznél, akkor könnyebb lenne keresni. Ugyanis nem tudom elképzelni, hogy a keményitös bundás húst fözni kezdik, mert akkor csiriz lesz - ebböl gondolom, hogy nem igy volt a hús elökészitve. Pácolva volt elötte?
Milyen hozzávalókra emlékszel még?
Minél több részletet irsz le, annál egyszerübb lenne segiteni.
Megtaláltad:)!!! Köszi!
Mindenképpen ki fogom próbálni ezt a receptet.
Örülök, hogy sikerült, és tényleg ez az.
A googleba az "omlós csirke" és "föz" keresésre adta ki.
Sok sikert, és majd irj vissza, hogy hogy tetszett.
Ígértem, hogy jelentkezem. Kipróbáltam... Másfél kilós volt a csirke, kb. 6,5 (!) órán keresztül hagytam a vízben, de kemény, ill. nyers maradt. A végén sült csirkévé lényegült:)
Szóval nekem nem jött össze, lehet, hogy túl kövér volt a csirkém? (Az éppen választhatók közül a legkisebbet vettem.)
Idöközben találtam egy hasonló receptet, csak németül.
Ott a csirke hasába 2-5 evökanalat kell tenni (hogy tartsa majd a meleget), a hideg vizbe kell tenni a csirkét, és fedö nélkül felforralni, 3 percig forrni hagyni, utána letakarva a meleg fözlapon hagyni, amig teljesen kihül. (Ez több óra, avagy egész éjszaka is lehet.) Másnap kiemelni a (kocsonyás) léböl, és ezután kerül sor a további feldolgozásra. Ennél a receptnél fontos, hogy inkább túl sok legyen a viz, mint túl kevés - böven lepje el a csirkét -, és vagy elektromos tüzhelyen, vagy ha gáz, akkor vastag lángterelövel kell biztositani, hogy csak nagyon lassan hüljön ki.
Ott egy fözös fórumban volt a recept, és igen sokan elkészitették, és pozotiv visszajelzéseket kapott.
Tudom, hogy már késö, de csak nemrég találtam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!