Másnak is szokott hányingere lenni rögtön azután, h kínai kaját evett?
Nekem igen, néha közben is. :/
Régóta szeretem a kínait, de ez idő alatt sok minden kiderült számomra, mit, hogyan, milyen körülmények közt készítenek.
És hiába eszem viszonylag jó helyen, ha eszembe jut, az nem fokozza az étvágyat, az biztos! :)
:O Miért, hogyan készítik az ételeket?
Csak egy bizonyos étteremben? Miért? Mások az ízek? Közben nincs is? Akkor abban az étteremben lehet a bibi, ha máshol nincs a kínaitól.
Elmondok 2 esetet, ami nálam elégé kiverte a biztosítékot.
Az elsőt a saját szememmel láttam, egy üzletsoron volt kínai étterem, és az üzletek hátulja egyben volt, így át lehetett látni, én meg a szomszédban dolgoztam.
Meghozták a csirkemellet az étterembe. Ilyen normál lapos "zöldséges" rekeszbe, friss, nem fagyasztott, rendesen, ahogy kell. Kérdezi a pali, hova tegye. Azt mondja a kínai, csak oda a fal mellé.
- De kéne a rekesz.
-Akkor öntsd ki belőle a húst.
-De hova?
-Hát mondom, oda a fal mellé, a sarokba!!!
Frankón kiöntötték ömlesztve a csirkemellet a földre, beb@szták a sarokba, és kész. Ha kellett belőle, csak elvettek 1-2 darabot, és úgy főzték.
A legnagyobb poén az volt, hogy másnap reggel még ott volt a maradék, éjszakára se rakták el, másnap ugyanúgy főztek belőle.
A másik eset, ezt nem láttam, de nincs okom kételkedni, hogy a szakácsnak nem volt ideje, vagy kedve kimenni a wc-re, és belehugyozott a konyhai lefolyóba.
Végülis 1 napot lehet hogy kibír a cs.mell hűtés nélkül, és az étel szempontjából az is mindegy hol hugyozik a szakács, de úgy összességében ez a hozzáállás nekem nem fér össze az ételkészítéssel.
(főleg, ha néha a sarokba is hugyozik, ahol a húst tárolják...)
A nagyobb gond az az, hogy más kínai éttermekről is ilyeneket lehet hallani, hogy döbbenetesen trokhár, gusztustalan módon dolgoznak, a személyi higiéniát hírből sem ismerik, stb...
Az igazi gond az az, hogy ha egy magyar étterembe bemegy az ÁNTSZ, ha átlépi a küszöböt, azzal kezdi, hogy 50.000.
Ha olyan hűtőben találna csirkemellet, (lefedve!) ahol mondjuk sertéskaraj is van (legyen az is lefedve) csak azért mert egy hűtőben van, szintén egy 50.000-es bülti.
Ezekhez meg hozzájuk se mernek szólni, mert a tisztelt hatóságot beleaprítanák a szecsuáni csirkébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!