Írnátok olyan japán vagy kínai ételeket amiket szoktatok főzni vagy már elkészítettétek?
De nem csinálom csípősre,és a zöldségpirítás kb 8 perc,hogy ropogós maradjon.
mézes-szezámmagos csirkemell
illatos omlós csirkemell
A Melon Pan nagyon finom japán édesség, könnyű elkészíteni és nem igényel különleges hozzávalót.
Hozzávalók:
Tészta
liszt 350g
fél kocka élesztő
vaj 20g
cukor 2 ek
só 1/2 tk
1,2 dl meleg víz
tojás sárgája
Bevonó
liszt 120g
sütőpor 1/2 tk
vaj 40g
porcukor 50g (kristálycukor is jó)
tojás fehérje
kristálycukor 1ek
Elkészítés:
A lsiztet keverjük össze a sóval, cukorral, élesztővel, morzsoljuk bele a vajat, majd öntsük fel vízzel és tegyük bele a tojást, gyúrjuk össze, hog jól összeálljon (gépben 15 perc gyúrási idő). Hagyjuk kelni 40 percet 30°C -on.
Készítsük elő a fedő "mázat", krémesre keverjük ki a cukrot és a vajat, majd verjük bele a tojásfehérjét, adjuk hozzá lisztet és a sütőport. A tésztát válasszuk szét 9 felé és gyúrjunk labdákat. Tegyük be a labdákat a hütőbe legalább 30 percre.
A megkelt tésztát gyúrjuk mégegyszer át, és osszuk 9 felé, mindegyikből formázzunk 9 labdát és hagyjuk még 15 percet pihenni. Vegyük ki a cukros tésztát a hütőből és a labdákat lapítsuk ki, hogy nagyjából 6-7 centi átmérőjű köröket kapjunk, majd ezeket tegyük a keltészta labdák tetejére. Szórjuk meg a tetejüket cukorral és vágjunk bele keresztmintákat. Hagyjuk megint kelni a tésztát 30 percig 35°C-on. Sütési idő: 15 perc 180°-on.
kép: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!