Kínában úgy születtek ezek a furcsa ételek (pl. fészek leves, kutya, bogár) hogy az emberek éheztek és kínjukban bármit megettek?
Az elso írta jól. Van kínában egy fecskefajta ami apró halakból és algákból rakja a fészkét. Más fecskefészek nem is használható a leveshez. Bogarat egy csomó más helyen is esznek.
Biztos van olyan ahol meg azon csodálkoznak h mi miket meg nem eszunk. (disznó vére, agya, csirke szive)
Akkor olvassatok is ne csak megcáfoljatok :
"Fecskefészek-leves a kínai császároktól
Bizonyára már sokan hallottak a kínai fecskefészek-levesről, amelyből egy tányérnyi adag ára elérheti a 35-40.000 forintot is. Mi európaiak kicsit kétkedve tekintünk a fészekre és az abból készített mintegy százféle különböző receptre, de a kínaiak esküsznek a fecskefészek különleges ízére és egészségügyi hatásaira. Természetesen a leves elkészítésére nem alkalmas bármely fecske fészke, csak egy - azóta a kihalás szélére sodort - fecskefaj által épített fészek való ezen furcsa célra. Kizárólag az Ázsia sziklás tengerpartjain élő szalangála fecske nyálával összetapasztott fészek a megfelelő, mely apró halakból, algából áll, ezért kiemelten magas a fehérje- és jódtartalma is. A sziklás falakhoz tapasztott, szűk csészére emlékeztető formájú fészkeket a hím madár hordja össze, olykor akár 35 éven keresztül. A szalangálák megszilárdult nyálukból, olykor apró páfrány- és kéregdarabokat is beleépítve készítik csésze alakú fészküket, amelyet fákra, sziklaszirtekre, de leggyakrabban hegyvidéki vagy tengerparti barlangok belső falára ragasztanak. Ez az ínyencek által kedvelt fecskefészekleves alapanyaga.
Ma már Európában is megkóstolhatjuk a híres kínai fecskefészek-levest, amit konzerv alapanyagból készítenek. A legenda szerint a fecskefészek levest is egy ínyenc kínai császárnak köszönhetjük. Ugyanis az udvarban a császári szakácsnak tilos volt egy évben ugyanazt az ételt kétszer elkészítenie, máskülönben levágták a kezét. Egy nap az elkeseredett szakács nem tudott már mit kitalálni, így kiment a helyi piacra ötleteket gyűjteni. Ott találkozott egy Borneóról származó fecskefészket áruló férfival, aki rábeszélte, készítse el a csemegét az uralkodónak. Kínában ennek a fogásnak több mint 400 féle elkészítési módját jegyezték már fel, húslevesben zöldségekkel és speciális kínai fűszerekkel főzik puhára a fészek darabkáit. Bár a kínai orvoslás a fecskefészek fehérje- és jódtartalmát kiemelkedőnek tartja, a finomság mégsem emiatt értékes elsősorban."
Forrás: [link]
"FECSKEFÉSZEK-LEVES
A legdrágább kínai különlegességeknek nincs színük, szaguk és zamatuk, a fecskefészket és a cápauszonyt érdekes kocsonyás alkatáért eszik, nem az ízéért. Ízét a levestől kölcsönzi, amibe belefőzték.
A kínaiak csak egy dél-ázsiai sarlósfecske-faj, a szalangána fészkeit eszik, melyeket a madarak levegőn megkeményedő nyálukból építenek a barlangok falára. Hosszú bambuszrudakkal verik le, majd kiválogatják az evésre alkalmas friss fészkeket. "
Forrás: [link]
Tehát nem az algát és apró halacskát eszik meg, hanem a kiválogatott nyálat.
Pár éve a Travel Chanel-en volt egy ismeretterjesztő film, pl én is onnan tudtam meg mi is ez és ott mutatták be azt is, ahogy csipesszel válogatják ezt a zselészerű anyagot a fészekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!