Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Kínában úgy születtek ezek a...

Kínában úgy születtek ezek a furcsa ételek (pl. fészek leves, kutya, bogár) hogy az emberek éheztek és kínjukban bármit megettek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 22:52
1 2 3
 1/21 tetro ***** válasza:
72%
nem. más kultúra egyszerűen. a legtöbb bogára baromi egészséges, kutyát pedig alig esznek valójában valahol. a fecskefészek meg szinte teljes egészében apró halakból és algából áll.
2012. jan. 27. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
34%
A fecskefészek az a madár nyála. Amivel osszeragasztja a fészeknekvalót. A fészkek begyűjtése után ezt a nyálat választják szét és főzik meg általában levesnek. Olyan az állaga mint a zsellatinnak. De máskulönbsn igaz ami írtál, más szokások. :)
2012. jan. 27. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
71%

Az elso írta jól. Van kínában egy fecskefajta ami apró halakból és algákból rakja a fészkét. Más fecskefészek nem is használható a leveshez. Bogarat egy csomó más helyen is esznek.

Biztos van olyan ahol meg azon csodálkoznak h mi miket meg nem eszunk. (disznó vére, agya, csirke szive)

2012. jan. 28. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, nálunk meg kakas töke, pacal, parizer. :D
2012. jan. 28. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 tetro ***** válasza:
a fecskefészket magát eszik meg, nem a fecske nyálát. van egy fajta fecske, ami tengerparton él, és tengeri izékből épít fészket. azt eszik.
2012. jan. 28. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:

Akkor olvassatok is ne csak megcáfoljatok :


"Fecskefészek-leves a kínai császároktól


Bizonyára már sokan hallottak a kínai fecskefészek-levesről, amelyből egy tányérnyi adag ára elérheti a 35-40.000 forintot is. Mi európaiak kicsit kétkedve tekintünk a fészekre és az abból készített mintegy százféle különböző receptre, de a kínaiak esküsznek a fecskefészek különleges ízére és egészségügyi hatásaira. Természetesen a leves elkészítésére nem alkalmas bármely fecske fészke, csak egy - azóta a kihalás szélére sodort - fecskefaj által épített fészek való ezen furcsa célra. Kizárólag az Ázsia sziklás tengerpartjain élő szalangála fecske nyálával összetapasztott fészek a megfelelő, mely apró halakból, algából áll, ezért kiemelten magas a fehérje- és jódtartalma is. A sziklás falakhoz tapasztott, szűk csészére emlékeztető formájú fészkeket a hím madár hordja össze, olykor akár 35 éven keresztül. A szalangálák megszilárdult nyálukból, olykor apró páfrány- és kéregdarabokat is beleépítve készítik csésze alakú fészküket, amelyet fákra, sziklaszirtekre, de leggyakrabban hegyvidéki vagy tengerparti barlangok belső falára ragasztanak. Ez az ínyencek által kedvelt fecskefészekleves alapanyaga.


Ma már Európában is megkóstolhatjuk a híres kínai fecskefészek-levest, amit konzerv alapanyagból készítenek. A legenda szerint a fecskefészek levest is egy ínyenc kínai császárnak köszönhetjük. Ugyanis az udvarban a császári szakácsnak tilos volt egy évben ugyanazt az ételt kétszer elkészítenie, máskülönben levágták a kezét. Egy nap az elkeseredett szakács nem tudott már mit kitalálni, így kiment a helyi piacra ötleteket gyűjteni. Ott találkozott egy Borneóról származó fecskefészket áruló férfival, aki rábeszélte, készítse el a csemegét az uralkodónak. Kínában ennek a fogásnak több mint 400 féle elkészítési módját jegyezték már fel, húslevesben zöldségekkel és speciális kínai fűszerekkel főzik puhára a fészek darabkáit. Bár a kínai orvoslás a fecskefészek fehérje- és jódtartalmát kiemelkedőnek tartja, a finomság mégsem emiatt értékes elsősorban."


Forrás: [link]


"FECSKEFÉSZEK-LEVES


A legdrágább kínai különlegességeknek nincs színük, szaguk és zamatuk, a fecskefészket és a cápauszonyt érdekes kocsonyás alkatáért eszik, nem az ízéért. Ízét a levestől kölcsönzi, amibe belefőzték.


A kínaiak csak egy dél-ázsiai sarlósfecske-faj, a szalangána fészkeit eszik, melyeket a madarak levegőn megkeményedő nyálukból építenek a barlangok falára. Hosszú bambuszrudakkal verik le, majd kiválogatják az evésre alkalmas friss fészkeket. "


Forrás: [link]


[link]


[link]


Tehát nem az algát és apró halacskát eszik meg, hanem a kiválogatott nyálat.

Pár éve a Travel Chanel-en volt egy ismeretterjesztő film, pl én is onnan tudtam meg mi is ez és ott mutatták be azt is, ahogy csipesszel válogatják ezt a zselészerű anyagot a fészekből.

2012. jan. 28. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 tetro ***** válasza:
Én meg ettem fecskefészket Shanghaiban :D
2012. jan. 28. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
hát persze...
2012. jan. 28. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 tetro ***** válasza:
Nem. De tényleg... :D És kihozta a szakács megmutatni, a száraz változatot, és nem nyálból állt. Egy filmfesztiválon voltam kinn másfél éve, és étteremről étteremre hordtak minket. Volt napos csibe, meg bogár is :D Kutya nem.
2012. jan. 28. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj de te ebbol honnan vontad le h csak a nyálkájábol van?? Nekem szakácskonyvem van és amit belinkeltél is azt írja h magát a fészket fozik meg
2012. jan. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!