Valaki rajtam kívül, aki Obento-t visz a suliba ebédre?
Vagy munkahelyre, vagy máshova. Csak mert akkor megoszthatnánk egymással a tapasztalatokat, recepteket, stb.
:)
"A bento japán kifejezés, uzsonnacsomagot jelent."
"A bento hagyományosan rizst, valamilyen fehérjét (húst, halat, tojást), egy kisebb adag köretet, illetve savanyúságot vagy édességet tartalmaz 4 - 3 - 2 - 1 arányban."
Ha jó helyen olvasgattam, akkor ez egy műanyag doboz, amibe teszel egy adag egészséges ételt, DE! még szépen ki is díszítgeted.
Szoktam műanyag edényben kaját vinni a munkába, de azért nem cicomázom így ki, nincs rá se energiám, se igényem.
Hogy órákig farigcsáljam, rendezgessem, azért, hogy a tíz perces szünet kajálásra fordítható max. 5 percében befaljam? ;) Na ne!!!
De ha lenne egy gyerekem, aki értékeli az ilyesfajta uzsonnás dobozt, akkor neki lehet, hogy szívesen fáradoznék vele.
Engem még körbe is röhögnének a kolléganőim, ha a kis csinos dobozomból kivillanna a rizskupac, amire arcocska van kirakva sárgarépából...
Én vinnék bento-t a suliba, csak a japánokkal ellentétben itt korábban kezdődik az élet, így nincs időm reggel főzőcskézni. Pedig nagyon szívesen vinnék pl curryt.
Te hol vetted hozzá a dobozodat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!