Van még rajtam kívül olyan, akinek már a pálinka szagától is hányingere van?
Igen!!!
Pechemre a férjem meg imádja.
Olvastam egyszer egy nagyon jó cikket a pálinkáról, aminek az volt a lényege, hogy a jó pálinkával a MAGYAR embert is nagyon meg lehet lepni. (csak most nem találom)
Mondom mindezt úgy, hogy a pálinka nincs a kedvenceim között (mondjuk így is veszek évi 1 üveggel).
Sok magyar azt hiszi, hogy a "pálinkaszag" és az egy másodperces hányinger lenyelés után a pálinkához tartozik, pedig nem.
Csak az a helyzet, hogy egy tényleg jó pálinka boltban SOKBA kerül (egy tényleg jó pálinka legalább 1000 Ft / dl), házilag meg a legtöbben csak rosszat vagy közepeset tudnak csinálni.
Egy tényleg jó pálinkának csak gyümölcsillata van, semmi más. Szerencsétlen helyzetben vagyunk olyan szempontból, hogy X minőségű pálinkát csinálni költségesebb, mint mást, és NEM azért, mert gyümölcsből van, hanem inkább azért, mert a főzési módszere sokkal jobban megbosszulja a gyengébb alapanyagot, mint egyéb égetett szeszek.
Ha bemész a boltba 4000 Ft-tal, akkor pl ki lehet szúrni 7 deci tökjó whiskey-t, brandy-t, még tequilát is sikerült már, vodkát meg pláne, de a pálinka ennyiért még elég fintorgós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!