Milyen íze van a mogyoróvajnak? És mire lehet felhasználni, elfogyasztani?
sós, intenzíven mogyoró ízű, eszméletlen finom
ha a mogyorókrémes csokis ízre számítasz, akkor meghökkentő az első kóstolás :)
gyakorlatilag selymesre, krémesre darált sós amerkiai mogyoró
Nagyon szeretem csak úgy kenyérre kenve, banánkarikákkal
sok amerikai sütireceptben szerepel, vagy húsételek mogyorós szószához lehet használni, de nálunk elfogy csak úgy az üvegből nassolva, vagy kenyérre kenve is
Elvis Presley kedvenc szendvicse banános-mogyoróvajas szendvics volt, amit még összeragasztva kívül megkent sima vajjal és átsütötte serpenyőben a két oldalát kívül
Mogyoróvaj szerintem (szar) túl sós és csupa zsír, így kimondottan egészségtelen.
Amikor megkóstoltam, mert MIT IS ESZNEK AZ AMCSIK??- hát majdem visszajött.
Vegyél egy üveggel, kóstold meg, szerintem még az unokád születéséig is kitart az üveg!
Én nagyon imádom. Nagyon hízlal, de ha fogsz egy darab kenyeret: egyik felére mogyoróvaj, másik felére baracklekvár, akkor el fogsz ájulni, olyan finom.
Mással is kóstoltattam már, nagyon rákaptak:)
Ízlések és pofonok.
Először én is édesre számítottam, de így sósan talán még jobban is izlik :) egyszerűen nem tudtam abbahagyni az evést és 2 nap alatt el is fogyott 1 üveg :D
Mogyoróvajas tekercs recept
Hozzávalók:
mogyoróvaj
4 szelet kenyér
méz vagy lekvár(tetszés szerint)
Elkészítés:
Vágjuk le a kenyérszeletek héját, majd lapos felületre helyezzük, nyújtófa segytségével vékonyra nyújtjuk ki őket. Vékonyan kenjük meg a szeleteket mogyoróvajjal, majd ha kedvünk van, kenjünk rá lekvárt vagy mézet. Tekerjük fel a megkent szeleteket, majd vágjuk fel a tekercseket 2-3 cm darabokra. A falatkákat fogvájóval rögzítsük.
Lehet csak simán kenyérre kenni a lekvárt meg a mogyoróvajat, de íg talán kicsit érdekesebb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!