Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen íze van a mogyoróvajnak...

Milyen íze van a mogyoróvajnak? És mire lehet felhasználni, elfogyasztani?

Figyelt kérdés
2009. febr. 22. 14:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

sós, intenzíven mogyoró ízű, eszméletlen finom

ha a mogyorókrémes csokis ízre számítasz, akkor meghökkentő az első kóstolás :)

gyakorlatilag selymesre, krémesre darált sós amerkiai mogyoró

Nagyon szeretem csak úgy kenyérre kenve, banánkarikákkal

sok amerikai sütireceptben szerepel, vagy húsételek mogyorós szószához lehet használni, de nálunk elfogy csak úgy az üvegből nassolva, vagy kenyérre kenve is

Elvis Presley kedvenc szendvicse banános-mogyoróvajas szendvics volt, amit még összeragasztva kívül megkent sima vajjal és átsütötte serpenyőben a két oldalát kívül

2009. febr. 22. 14:37
 2/23 anonim ***** válasza:
97%

sós mogyoróvajas aprósütemény recept:

[link]

édes mogyoróvajas süti recept:

[link]

2009. febr. 22. 14:49
 3/23 anonim ***** válasza:
54%

Mogyoróvaj szerintem (szar) túl sós és csupa zsír, így kimondottan egészségtelen.

Amikor megkóstoltam, mert MIT IS ESZNEK AZ AMCSIK??- hát majdem visszajött.

Vegyél egy üveggel, kóstold meg, szerintem még az unokád születéséig is kitart az üveg!

2009. febr. 22. 14:53
 4/23 anonim ***** válasza:
78%
Én még nem ettem, de tesómék mesélték, hogy régen, mikor én még nem születtem meg, kisírták maguknak, hogy a szüleim vegyenek. Ha rajtuk múlt volna még mindig meglenne. Hát... azt hiszem ezt érted.
2009. febr. 22. 15:13
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon imádom. Nagyon hízlal, de ha fogsz egy darab kenyeret: egyik felére mogyoróvaj, másik felére baracklekvár, akkor el fogsz ájulni, olyan finom.

Mással is kóstoltattam már, nagyon rákaptak:)

Ízlések és pofonok.

2009. febr. 22. 15:26
 6/23 anonim válasza:
47%
NEm finom.
2009. febr. 22. 16:20
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Elsőre nagyon meglepő volt az íze (valami édesre számítottam), másodikra már érdekes és harmadikra remek! :)
2009. febr. 22. 18:46
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Először én is édesre számítottam, de így sósan talán még jobban is izlik :) egyszerűen nem tudtam abbahagyni az evést és 2 nap alatt el is fogyott 1 üveg :D

Mogyoróvajas tekercs recept

Hozzávalók:

mogyoróvaj

4 szelet kenyér

méz vagy lekvár(tetszés szerint)

Elkészítés:

Vágjuk le a kenyérszeletek héját, majd lapos felületre helyezzük, nyújtófa segytségével vékonyra nyújtjuk ki őket. Vékonyan kenjük meg a szeleteket mogyoróvajjal, majd ha kedvünk van, kenjünk rá lekvárt vagy mézet. Tekerjük fel a megkent szeleteket, majd vágjuk fel a tekercseket 2-3 cm darabokra. A falatkákat fogvájóval rögzítsük.

Lehet csak simán kenyérre kenni a lekvárt meg a mogyoróvajat, de íg talán kicsit érdekesebb :D

2009. febr. 22. 19:30
 9/23 anonim válasza:
83%
kótold meg, és akkor megérzed az ízét. :P vagy ez a módszer ma már nem szokás???
2009. febr. 22. 19:42
 10/23 anonim válasza:
29%
Mogyoróvaj....hm...az nem az amit nálunk parasztnyelven úgy hívnak Nutella?
2009. máj. 16. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!