Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell elfogyasztani a...

Hogyan kell elfogyasztani a kókuszdiót?

Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 01:24
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Ha feltöröd a héját (ami nem egyszerű, de kalapács vagy ilyesmi segíthet) akkor benne egy üreges belsejű fehér gömböt találsz. Na az a húsa, ami kb. 2 centi vastag, könnyen vágható vagy tördelhető. Legbelül a nedve van, de amit én ettem, abban nem sok volt. A húsa maga kissé rágós, kissé íztelen, de lereszelve felhasználni sokkal jobb, mint a bolti előre reszelt, csomagolt cucc.
2010. jan. 5. 01:35
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Számomra a kókusz egy nagy csalódás.

A kókusztej íztelen, csak akkor innám meg, ha a lakatlan szigetre sodorna a sors. A húsát le tudod reszelni és ugyanúgy felhasználni. De csak akkor csináld, ha tuti 1-2 napon belül felhasználod, mert megsárgul.

2010. jan. 5. 09:11
 3/7 anonim válasza:
100%
A kókusz tejet csak azért nem tudod élvezni, mert nem friss (mármint a kókusz). Gondolom mindenki tudja, hogy a déli gyümölcsöket éretlenül szedik le, majd míg szállítják eténnel kezelik, aminek hatására megérik. Amikor éppen az orrod előtt pottyan le egy a fáról és azt felnyitod, annak finom, krémes a belsejében található "tej". Azokat amiket Magyarországon, a boltokban találsz, azoknak csak a húsát lehet élvezni.
2010. jan. 8. 10:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam, tényleg nem nagy szám az egész. Nekem nem jött be!
2010. jan. 9. 03:29
 5/7 anonim ***** válasza:
A k.dión van 3 bemélyedés.Édesapám ott fúrta ki,így a k.tejet ki lehetett csurgatni.Aztán fűrészelte.Még kaspónak is használtuk az üres héjat.
2010. jan. 9. 07:23
 6/7 anonim válasza:
Ha az eddigiek nem nyerték el a tetszésed, próbáld meg befogni egy faesztergába, majd lassan, komótosan (szerintem mindegy milyen kést használsz)szabadítsd meg a felesleges anyagmennyiségtől.
2010. jan. 11. 20:56
 7/7 anonim válasza:
0%

Hello!

1 Fogd meg a bal kezedbe

2 A jobb kezedbe fogj egy éles kést

3 A jobb kezedben levő kést helyezd a szóban forgó gyümölcs jobbról számított egy negyed részére

4Egyenletes előre-hátra mozdulatokkal vágd le az egy negyed részét

5 Öntsd ki egy pohárba a kókuszdió levét

6 Kisebb, éles késsel piszkáld ki a húsát

Üdv,

Dilibogyó, 115/hímnős

2010. jún. 15. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!