Hogyan kell elfogyasztani a kókuszdiót?
Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 01:24
1/7 anonim válasza:
Ha feltöröd a héját (ami nem egyszerű, de kalapács vagy ilyesmi segíthet) akkor benne egy üreges belsejű fehér gömböt találsz. Na az a húsa, ami kb. 2 centi vastag, könnyen vágható vagy tördelhető. Legbelül a nedve van, de amit én ettem, abban nem sok volt. A húsa maga kissé rágós, kissé íztelen, de lereszelve felhasználni sokkal jobb, mint a bolti előre reszelt, csomagolt cucc.
2/7 anonim válasza:
Számomra a kókusz egy nagy csalódás.
A kókusztej íztelen, csak akkor innám meg, ha a lakatlan szigetre sodorna a sors. A húsát le tudod reszelni és ugyanúgy felhasználni. De csak akkor csináld, ha tuti 1-2 napon belül felhasználod, mert megsárgul.
3/7 anonim válasza:
A kókusz tejet csak azért nem tudod élvezni, mert nem friss (mármint a kókusz). Gondolom mindenki tudja, hogy a déli gyümölcsöket éretlenül szedik le, majd míg szállítják eténnel kezelik, aminek hatására megérik. Amikor éppen az orrod előtt pottyan le egy a fáról és azt felnyitod, annak finom, krémes a belsejében található "tej". Azokat amiket Magyarországon, a boltokban találsz, azoknak csak a húsát lehet élvezni.
4/7 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam, tényleg nem nagy szám az egész. Nekem nem jött be!
2010. jan. 9. 03:29
5/7 anonim válasza:
A k.dión van 3 bemélyedés.Édesapám ott fúrta ki,így a k.tejet ki lehetett csurgatni.Aztán fűrészelte.Még kaspónak is használtuk az üres héjat.
6/7 anonim válasza:
Ha az eddigiek nem nyerték el a tetszésed, próbáld meg befogni egy faesztergába, majd lassan, komótosan (szerintem mindegy milyen kést használsz)szabadítsd meg a felesleges anyagmennyiségtől.
7/7 anonim válasza:
Hello!
1 Fogd meg a bal kezedbe
2 A jobb kezedbe fogj egy éles kést
3 A jobb kezedben levő kést helyezd a szóban forgó gyümölcs jobbról számított egy negyed részére
4Egyenletes előre-hátra mozdulatokkal vágd le az egy negyed részét
5 Öntsd ki egy pohárba a kókuszdió levét
6 Kisebb, éles késsel piszkáld ki a húsát
Üdv,
Dilibogyó, 115/hímnős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!