Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell a kókuszdiót...

Hogyan kell a kókuszdiót felbontani?

Figyelt kérdés

Vettünk egész gyümölcsöt, s ugye roppant kemény a héja. Nagyon régen, mikor még kicsi voltam, vettünk már így, de már nem emlékszünk rá, hogyan bontottuk fel.

Van valami jó praktikája, hogy hol, melyik ponton érdemes rácsapni és milyen eszközzel??

2011. szept. 5. 13:10
 1/9 Gondola válasza:
5%
Baltával.
2011. szept. 5. 13:15
 2/9 anonim ***** válasza:
a tetején (vagy alján) van három sötét lyuk. Azon a helyen puhább. Én ott fúrtam bele fúrógéppel és kiöntöttem a levét pohárba. Amúgy nem volt jó íze.
2011. szept. 5. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Én ledobtam a 4.-ről egy szatyorban, persze előtte jól megnéztem, nem jön-e arra senki.
2011. szept. 5. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:
De mielőtt ledobtam volna, azon a bizonyos kis "előregyártott" lyukon keresztül kiittam a kókusztejet belőle.Miután széttört, kiszedtem a belsejét és elrágcsáltam.Finom.
2011. szept. 5. 13:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Én,csak at szoktam ütni szöggel es kalapáccsal,és bele dugok egy szivokát,és ugy iszom a levét.aztan kalapáccsal széttöröm.
2011. szept. 5. 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Fém fűrésszel formára vágom.A héja dísznek marad.
2011. szept. 5. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Itt nézz körül:

[link]

2011. szept. 5. 14:22
 8/9 anonim válasza:
nekem a biosz tanárom azt mondta h a földhöz kell vágnixd de ne a csempén próbáld kixd
2011. szept. 5. 19:44
 9/9 brucewill válasza:

Először is érdemes a benne lévő levet kifolyatni. Egyik végén van 3 puha mélyedés, ezeket könnyű átlyukasztani. Két lyuk kell, egyiken kifolyik a lé, a másikon pedig beáramlik a levegő a folyadék helyére, így gyorsan kijön.

Ezután a diót úgy tartsd a markodban, hogy a lyukas vége legyen fölfelé, a másik pedig a földön, vágódeszkán stb. Kalapáccsal egy határozott mozdulat a lyukak közé, és a csontos héj szétreped. A megtapadt darabokat könnyen le lehet pattintani laposfejű csavarhúzóval, késsel. A vékony, barna héj ehető, nem muszáj leszedni. Ha mégis akarod, jófajta hámozóval, még egészben a legegyszerűbb. Az egész nagyjából maximum 5 percet vehet igénybe.

2013. márc. 4. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!