Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen módszerrel törnétek...

Milyen módszerrel törnétek fel egy kókuszdiót?

Figyelt kérdés
Kalapáccsal estem neki, de egyrészt nem sokat ér (talán nem ütöttem elég erősen), másrészt visszhangzik az egész panel. :) Alátettem egy konyharuhát, hogy ne törjem össze a követ, de szerintem ez részben elvezeti az erőt. Ötletek?
2009. máj. 4. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Panelban elég nehéz. Apukám kiszokta fúrni hogy a vízet kifolyasuk, és bele teszi a satuba amivel össz nyomja, ekkor szinte a kemény héj is leválik az ehetö részröl.

De volt hogy fogtam és oda vágtam a betonhoz. Vidd ki és vágd földhöz.

2009. máj. 4. 15:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is satuba tettük, kifurtuk, majd kiöntöttük belőle a tejet. Esetleg a neten nem kersetél még rá a módszerekre? Érdemes megnézni...

Üdv!

2009. máj. 4. 16:11
 3/8 anonim válasza:
100%

Mi is fúrunk....:P

Vidd le az utcára,ha nem sajnálod a kókusztejet benne, és ott próbáld kalapáccsal, ott azért nagyobb szerencsével járhatsz! :)

Sok sikert és majd jó étvágyat!

2009. máj. 4. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

fúrd ki ott, ahol lágy( van rajta néhány lágyabb rész, ahoz fúró sem kell csak egy vékonyabb csavarhúzó, 3 pötty van mindig az egyik végén, az az)

Ezután mi kifolyatjuk a kókusztejet és félbefűrészeljük

2009. máj. 4. 16:35
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Én a kezemben lévő kókuszdióra ütöttem kettő nagyot egy kalapáccsal, és széttört. Nem volt olyan hangos, mintha kőre tettem volna.
2009. máj. 4. 18:19
 6/8 anonim ***** válasza:
73%
balta
2009. máj. 5. 06:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagyobb meretu kes kell csak hozza.

Tenyeredbe veszed a kokuszdiot, ugy hogy a 3 lyuk szemben legyen veled, es luk egyvonalban legyen.

A kessel egy hatarozott mozdulattal a ket lyuk koze utsz, majd, egy kicsit felfele forgatod a diot es ugyanezen a mar megkezdett vonalon utsz megegyet, majd megint kicsit forgatod.

Kb 3 utes utan szetreped. :D

A baltat meg a furot hagyjuk meg a favagoknak :D

2009. máj. 7. 11:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
* sorry: es ketto luk egyvonalban legyen
2009. máj. 7. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!