A búzacsírának mely részeit lehet elfogyasztani?
Egészben a legjobb, hiszen a magból fejlődik a növény, ott raktározza a tápanyagot.
Nekem egy kicsit lisztes az íze, a vöröshagymacsírát jobb szeretem.
Köszönöm a válaszod!
Hány naposan szoktad amúgy fogyasztani?
Mi rendszeresen fogyasztunk csíráztatott magvakat, itthon csíráztatom egy emeletes speciális tálban...
Nálunk a retekcsíra a nyerő! :D
Búzacsírát még nem próbáltam, de ha megnő 3-5 cm-re, akkor simán levágható ollóval a csíra, mint a snidling.
Amúgy gyógynövényboltokban árulnak csíráztató-tálakat, a 4 db-ból álló készlet 800-1000 Ft-ba kerül.
A legalsó tálba vízet kell tenni és napjában 2x cserélni.
A felette levő 3 db rácsos tálba kerülnek az előre áztatott magvak (tálanként akár többféle) és naponta 2x folyóvíz alatt átöblítve kell csíráztatni...
Kb. 3-5 nap alatt fogyasztható a csíráztatott magocska.
A retekcsírát magjával együtt szórjuk a szendvicsekre, salátákba vagy akár húshoz köretnek.
Nagyon fincsi! :D
Jó tudni, hogyha sötét helyre teszed a csírázó magokat, akkor B-vitaminokban dús lesz, ha meg világos helyre, akkor C-vitaminban les dúsabb... :)
Köszönöm az ötleteket, egytől-egyik nagyon hasznosak! :)
Nekem is van csíráztató edényem, és tegnap már be is áztattam a magokat, úgyhogy akkor hajrá! :)
Mindenkinek vitaminokban gazdag telet kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!