Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A búzacsírának mely részeit...

A búzacsírának mely részeit lehet elfogyasztani?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy a magot is meg kell-e enni, illetve hogy kb hány mm-esre nőjön a csíra fogyasztás előtt.
2009. nov. 28. 23:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egészben a legjobb, hiszen a magból fejlődik a növény, ott raktározza a tápanyagot.

Nekem egy kicsit lisztes az íze, a vöröshagymacsírát jobb szeretem.

2009. nov. 29. 00:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Hány naposan szoktad amúgy fogyasztani?

2009. nov. 29. 00:19
 3/5 anonim válasza:
100%
Én ugy csinálom, hogy a buzát nedves szalvétára teszem. Megvárom amig kicsirázik (kb. 1-másfél hét) és a kihajtott zöld szárat vágom kisolloval. Piritosra egyéb más kenyérre kiválo (mint a snidling) Állitolag nagyon jo méregtelenitö, sok sikert!
2009. nov. 29. 00:29
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Mi rendszeresen fogyasztunk csíráztatott magvakat, itthon csíráztatom egy emeletes speciális tálban...

Nálunk a retekcsíra a nyerő! :D

Búzacsírát még nem próbáltam, de ha megnő 3-5 cm-re, akkor simán levágható ollóval a csíra, mint a snidling.

Amúgy gyógynövényboltokban árulnak csíráztató-tálakat, a 4 db-ból álló készlet 800-1000 Ft-ba kerül.

A legalsó tálba vízet kell tenni és napjában 2x cserélni.

A felette levő 3 db rácsos tálba kerülnek az előre áztatott magvak (tálanként akár többféle) és naponta 2x folyóvíz alatt átöblítve kell csíráztatni...

Kb. 3-5 nap alatt fogyasztható a csíráztatott magocska.

A retekcsírát magjával együtt szórjuk a szendvicsekre, salátákba vagy akár húshoz köretnek.

Nagyon fincsi! :D

Jó tudni, hogyha sötét helyre teszed a csírázó magokat, akkor B-vitaminokban dús lesz, ha meg világos helyre, akkor C-vitaminban les dúsabb... :)

2009. nov. 29. 01:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket, egytől-egyik nagyon hasznosak! :)

Nekem is van csíráztató edényem, és tegnap már be is áztattam a magokat, úgyhogy akkor hajrá! :)

Mindenkinek vitaminokban gazdag telet kívánok! :)

2009. nov. 29. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!