Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Carbonara tejszínnel?

Carbonara tejszínnel?

Figyelt kérdés

Milyen az igazi carbonara? Mert sok helyen olvastam magyar és külföldi oldalakon is, hogy az igaziban nincs tejszín.

Sőt, rendszeresen egymásnak ugranak a tejszínhívők a tejszínellenesekkel egy-egy tejszínes recept alatt.


Mostanában jártam németeknél egy olyan olasz pizzázóban, ahogy olaszok dolgoztak, valamennyire tudtak németül, de nekem olaszul kezdte el nyomni a szöveget, és náluk néztem, hogy a carbonara tejszínnel és hagymával van. Az utóbbiról még eddig nem is hallottam.


Hogy van akkor ez? Mint nálunk a gulyás, hogy mindenki jobban tudja, hogy hogy van, de mégis minden háznál kicsit más?



febr. 7. 16:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
69%
Elvileg nincs benne tejszín, de nekem úgy mindig iszonyat száraz lesz, úgyhogy szoktam bele rakni a tojás mellé azt is. Meg fokhagymát is, mert sokkal finomabb úgy nekem. Ettem Olaszországban carbonárát, ott is száraz volt az én ízlésemnek. Úgyhogy gondolom sokan inkább módosítják az eredeti receptet hiába olaszok. Ugyanúgy ahogy amúgy Kínában sem szezémmagos csirkét esznek, meg ahogy a török gyrosozóban is más lesz az íze a gyrosnak mint itthon (hiába török csinálja).
febr. 8. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
21-es: ha neked az eredti száraz lesz, akkor egyszerüen túlsütöd vagy kispórold a kellö mennyiségü tojást.
febr. 8. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/35 anonim ***** válasza:

22

Na igen az eredeti carbonara pont hogy baromi krémes.

febr. 9. 04:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/35 anonim ***** válasza:
68%
Persze, ha rosszul készíted, nem úgy, ahogy kell. Az nem a recept hibája, ha nem tudsz rendesen megfözni valamit úgy, ahogy kellene!
febr. 9. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/35 A kérdező kommentje:

21 mondjuk a török inkább dönert csinál, de valóban volt egy vendégünk törökországból, és mesélte, hogy náluk otthon teljesen más dönert csinálnak, mint németeknél. Németeknél telepakolják zöldslgekkel a hús mellé, törököknél meg szinte csak hús van.


A vicc az, hogy a dönert állítólag németeknél találták fel, egy berlini török bevéndorló (legalábbis amostani formájában).

febr. 9. 08:08
 26/35 anonim ***** válasza:
70%
Ki írta, hogy a recept hibája? Írtam, hogy NEKEM úgy iszonyat száraz lesz. Próbáltam több tojással, csak sárgájat, egész tojást, sehogy nem jó. Tejszínnel meg jó. Biztos én vagyok a béna, hát ez van. Azt nem értem miért kell úgy viselkedni, mintha szentségtörés lenne eltérni egy recepttől. Nyilván étteremben ne hívják carbonárának a tejszínes verziót, de az nem tök mindegy másoknak hogy Kiss Mari gyakoris felhasználó minek hívja meg mit rak bele? Lassan olyan hiszti van a tejszínes tésztán is mint a Hawaii pizzán, pedig az is egy komoly szint.
febr. 9. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/35 A kérdező kommentje:

26 valahol olvastam, hogy a tészta főzővizéből vissza kell fogni egy csészével, és azzal fokozatosan higítani kevergetés közben, ha túl száraz.


Nekem mondjuk nincs nagy szükségem rá, mert ahogy leszűröm a tésztát, megy a serpenyőbe a frissen átsütött baconre, rá pedig a tojósos massza. Így, hogy nem hagyom lecsöpögni a tésztát, van elég nedvesség benne.


Te egyébként leveszed a tűzről ilyenkor már? Én először nem vettem, és akkor inkább szalonnás rántottás tészta lett.


(egyébként mivel eredetit sosem ettem, lehet hogy az enyém sincs köszönőviszonyban sem az olassszal)


Hawaii pizza? Mit szólnak a gourmandok a németek currywurst pizzájukhoz? (Vastagabb virsli szerű kolbász van rajta, meg curry ketchup, jobb esetben curry szósz).

febr. 9. 10:55
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

A tészta főzővizéből nem csak a nedvesség miatt tesznek bele, hanem a keményítő is kell bele.

Javít a szósz állagán, lehet vele centizni.



Ez egyébként nem az egyetlen olasz recept, aminél lassan adagolod a levet hozzá.


Rizottóhoz is külön kell egy húsleves lé, amit szép lassan kanalazol hozzá, annyit amennyit a rizs felvesz.


És ott is a reszelt száraz sajt adja a krémes állagot.

febr. 9. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Eleve a pecprinot is tésztafőzővízzel olvasztod fel. A szószt leveszed már a tűzről aztán ha kicsit visszahűlt akkor rakod bele a tésztát a pecorinot meg a tojást és takarékon melegíted.
febr. 9. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/35 A kérdező kommentje:
Egy buta kérdés még. Vaj kell bele, vagy nem? Mert olvastam olyat is, aki tesz bele, meg olyat is, aki nem, viszont ott több a tojássárgája.
febr. 9. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!