Miért tesz minden étterem tejszínt a carbonara tésztákba?
Figyelt kérdés
Szerintem anélkül sokkal jobb, meg olcsóbb is.2022. júl. 30. 18:14
A kérdező szavazást indított:
Nem tudom.
Fogalmam sincs.
Mert a tejszín menő.
Mert a tejszín tápláló.
Mert a magyar szakácsok jobban tudják, mint az olaszok, hogy milyen az igazi olasz kaja.
Mert a magyarok irtóznak a tésztafőző víztől.
Mert aki nem bírja a tejszínt, az gyenge puhány.
Miért? Létezik valaki, aki tejszínnel főzi?
Mert anélkül a vendég nem tudna túróízűt böfizni.
Mert tejszín nélkül nem étel az étel.
27 szavazat
1/9 anonim válasza:
Olcsóbb és egyszerűbb, mint az eredeti recepttel szórakozni. A magyarok nagy részének meg úgy sincs fogalma az eredetiről, szóval jóvan az úgy is felfogás.
2/9 anonim válasza:
Mert a legtöbb embernek - akár privát valaki, akár szakács - fogalma sincs az eredeti receptröl, másrészt a legtöbb étteremben aki szakácsként dolgozik, annak sem ez a szakmája, csak jókat szokott fözni.
3/9 A kérdező kommentje:
Igen, észrevettem, hogy tényleg nagyon kiváló éttermekben, ahol amúgy nagyon jól főznek, ott is tejszínnel készítik a carbonarát. Kapcsolódó kérdés, hogy az éttermekben miért jobb ízű a carbonara penne, mint a carbonara spaghetti? Elvileg ugyanazokat teszik bele, csak a tészta alakja más.
2022. júl. 30. 18:34
4/9 anonim válasza:
Rendes olasz étteremben nem tesznek, mert nincs benne a receptben.
De sokan tejszínnel szeretik és ezért egy csomó étterem behódolt.
5/9 anonim válasza:
Igény kiszolgálása. Mivel a magyar embernek a tejszínes cucc a carbonara, egyszerűbb kiszolgálni, mint mindig magyarázkodni, hogy miért nem olyan, amit várt.
Plusz sokan idegenkednek a szinte nyers tojástól (hiszen "csak" a forró tésztára van ráütve), a tejszínt jobban eszi az átlag.
Egyébként én kapásból tudnék felsorolni pár éttermet, ahol tojásos. :) Szóval azért ahol adnak magukra, ott figyelnek erre is.
6/9 A kérdező kommentje:
Ötös: köszönöm, ez lett volna a következő kérdésem, hogy mely magyar éttermek vagy ételszállítók főzik tejszín nélkül. Szívesen odamennék, vagy rendelnék tőlük. Lehet, hogy műveletlen vagy tapasztalatlan vagyok, de ilyen éttermet még nem láttam.
2022. júl. 30. 18:50
7/9 anonim válasza:
Szerintem árban nincs nagy különbség a tojásos és a tejszínes változat között. Én tojással csinálom, mert szerintem úgy jobb ízű, de nagyobb gyakorlat kell hozzá, hogy eltaláld a jó állagot. Sokan szerintem azért is csinálják tejszínnel, mert úgy nem nagyon lehet elrontani és ha már ehhez a magyaros "carbonara"-hoz vannak szokva legtöbben, sok étterem is úgy csinálja.
8/9 anonim válasza:
Azért mert magyarok... Gondolj bele, aki ketchupot tesz a pizzára, vagy kitalálta a bolognai spagettit ( te jó ég) az más egyéb bűnöket is el tud követni és elhiszi, hogy az úgy a jó .. :)
9/9 qkker1 válasza:
"Gondolj bele, aki ketchupot tesz a pizzára, "
Fokhagymás-tejfölös alapra tenger gyümölcsei + ananász a kedvencem /ketchupot nem szoktam rátenni/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!