Most akkor az igazi Carbonara-t hogyan kell elkészíteni?
Az olaszok is sokféleképpen csinálják, még ott is eltérő régióként. Németországban sok olasz kollégám volt, kérdeztem is tőlük, hogy hogyan kell eredeti olasz ételeket csinálni. (Tőlük tudtam meg, hogy milánói makaróni az pl. nem is létezik. Csak egy elcseszett magyar "találmány" az. Mert hivatalosan ilyen étel, Olaszországban és főleg Milánóban nincsen).
Ami a carbonara-t illeti. Ugyan sokféleképpen csinálják, de egy valami közös bennük. SOHA SEM TESZNEK BELE TEJSZÍNT!
Tokaszalonna (vagy pancetta), tojás (ebből inkább csak a sárgája), precorio romano sajt (de vannak akik parmezánt és/vagy grana padana-t használnak), só, bors, és tojás nélküli tészta.
A forró gőz felett kell gyorsan kikeverni az edényben a tojás sárgáját, úgy hogy ne legyen belőle rántotta. Aztán ebbe a sajt, rá a szalonnára. És a már megfőtt tészta is együtt van a serpenyőben a tojásos-sajtos-szalonnás "szósszal".
Van aki tesz hozzá hagymát, vagy fokhagymát vagy mindkettőt is. Erre sincs konkrétan szabály. Valaki csak a tojás sárgáját használja, de van aki úgy csinálja, hogy 3-4 tojás sárgája + 1-2 egész tojás. Van aki kétféle sajtot is rak bele. Igazi autentikus receptje sincsen már, mert mondom maguk az olaszok is többféle módon csinálják. A főbb irányvonalat viszont mindenki betartja, azaz nincs tejszín, tojás van, tojás nélküli tészta és, szalonna (kicsit zsírosabb), a három sajtok valamelyike (parmezán, grana padana, precorio romano).
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!