Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Most akkor az igazi Carbonara-...

Most akkor az igazi Carbonara-t hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Annyiféle receptet olvastam már, hogy hihetetlen. Vannak akik azt írják nem is kell tejszín bele. Melyik az abszolút autentikus "ős" recept?

2020. ápr. 5. 14:47
1 2
 11/14 anonim válasza:
67%

Megjegyzem, amúgy... meg lehet enni..tejszínesen is a carbonarat. Oké...tudjuk..igen..nem az eredeti. De na, az is lehet finom. Egyszer ettem étteremben (Magyarországon) "carbonara" nevű ételt. Tejszínes szósz volt, sonkával és petrezselyemmel, spagetti tésztával. :D


Nem volt amúgy rossz ízre az sem. Csak hát ja... nem carbonara volt. Mindenki otthon úgy készíti vagy úgy rontja el, ahogy akarja. :D


Én jobban ragaszkodok, a tradicionális verzióhoz. Mondjuk én teszek bele fokhagymát, és nem csak tojás sárgáját használok. Sajtot is variálom sokszor. Van, hogy grana padana + precorio, de van, hogy parmezán + precorio. Mikor melyik. Volt, hogy már vöröshagymát is tettem alá. Igazából, minden verziója ízlett eddig nekem.

2020. ápr. 5. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
35%
Ahogy szereted!
2020. ápr. 5. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Mi ugy csinaljuk, ahogy a 7-es irta. Nem tudtam, hogy eleve tojas nelkuli teszta kell bele, de mi alapbol olyat veszunk, jobban szeretem az izet :D Annyi kulonbseggel, hogy altalaban sima bacont veszunk hozza es annyi.
2020. ápr. 5. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
81%

Amit az első linkelt, az hibátlan. Egyébként több variációja van, mivel még az olaszok is eltérően készítik régiótól függően. Van ahol guiancale kerül bele, míg máshol pancetta, vagy épp parmezán helyett pecorino romano... Ami általános és egységes: A szósz tojásból, reszelt sajtból, és őrölt feketeborsból áll, tejszín semmiképp nem kell bele. A fokhagyma elég megosztó, én inkább azt szoktam mondani, hogy ne kerüljön bele, ha jó alapanyagokból dolgozol, annyi íze lesz a fogásnak, hogy felesleges mellé még a fokhagyma is.


A szalonnáról még annyit, hogy itthon nagyon jó alternatíva a nyers, füstölt kolozsvári.

2020. ápr. 5. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!