Most akkor az igazi Carbonara-t hogyan kell elkészíteni?
Megjegyzem, amúgy... meg lehet enni..tejszínesen is a carbonarat. Oké...tudjuk..igen..nem az eredeti. De na, az is lehet finom. Egyszer ettem étteremben (Magyarországon) "carbonara" nevű ételt. Tejszínes szósz volt, sonkával és petrezselyemmel, spagetti tésztával. :D
Nem volt amúgy rossz ízre az sem. Csak hát ja... nem carbonara volt. Mindenki otthon úgy készíti vagy úgy rontja el, ahogy akarja. :D
Én jobban ragaszkodok, a tradicionális verzióhoz. Mondjuk én teszek bele fokhagymát, és nem csak tojás sárgáját használok. Sajtot is variálom sokszor. Van, hogy grana padana + precorio, de van, hogy parmezán + precorio. Mikor melyik. Volt, hogy már vöröshagymát is tettem alá. Igazából, minden verziója ízlett eddig nekem.
Amit az első linkelt, az hibátlan. Egyébként több variációja van, mivel még az olaszok is eltérően készítik régiótól függően. Van ahol guiancale kerül bele, míg máshol pancetta, vagy épp parmezán helyett pecorino romano... Ami általános és egységes: A szósz tojásból, reszelt sajtból, és őrölt feketeborsból áll, tejszín semmiképp nem kell bele. A fokhagyma elég megosztó, én inkább azt szoktam mondani, hogy ne kerüljön bele, ha jó alapanyagokból dolgozol, annyi íze lesz a fogásnak, hogy felesleges mellé még a fokhagyma is.
A szalonnáról még annyit, hogy itthon nagyon jó alternatíva a nyers, füstölt kolozsvári.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!