A magyarok miért vannak odáig a kajájukért?
Zsír, hagyma meg pirospaprika...ez jelenti itthon a kulináris élvezetet? Még a nagy nemzeti "ételünk" a lángos is rengeteg zsírban kisütött kelt tészta.
Most komolyan kérdem én, szüksége van ezekre a magyaroknak?
Szerintem nem...
"Zsír, hagyma meg pirospaprika."
Ez, valóban, nagyon sok magyaros jellegű ételnek az ALAPJA!
Nem pedig a kulináris élvezet! Ez a nulla pont amiből építkezni lehet!
Más nemzeteknél, ez az alap, pl zsír, és paradicsompüré.
Vagy egy hektónyi olivaolaj. Vagy vaj.
Vagy semmi! Igen, bőven vannak ilye primitív nemzeti ételek is.
" rengeteg zsírban kisütött kelt tészta."
Ismét csak a totális ostobaságod leplezed le.
Teljesen mindegy, hogy az a kelt tészta fél liter olajban, vagy 20 literben van megsütve, elárulok egy titkot: A kelt tészta, nem szivacs! Minimális zsiradékot vesz fel!
Összességében a zsiradék aránya, még a 10%-ot sem éri el.
És akkor most nézzük más nemzetek tésztáját, ha már ekkora divat ez az ostoba, közhelyes hungarofób szar duma:
Churros (ez szintén "rengeteg" zsírban van kisütve, csak magának a tésztának az 1/3 is tömény zsír) zsírtartalom: kb. 35 %
Profiterol: 40% zsírtartalom.
Croissant: kb 40% zsírtartalom
Brownie: 50-60% zsírtartalom!!!
Tegyél egy zsebkendőt a szád elé, ha esetleg a csodálkozástól elkezdene folyni a nyálad.
Azok vannak oda, akik nem ismernek mást, meg csak ezzel értették őket gyerekként, nem is tudnak mást megenni.
Különben nem is a legjobb, nem is a legrosszabb. Sok népnek még ennyi fantáziája sincs ételek terén.
"Zsír, hagyma meg pirospaprika...ez jelenti itthon a kulináris élvezetet?"
Ha szerinted ennyiből áll a magyar konyha, akkor ritka szarul főzhetett anyád!
Minden nemzetnek a saját ételei, ízvilága a legjobb, mert azt szokta meg születésétől fogva, így ez nem képezheti vita tárgyát, akármilyen egysíkú, vagy változatos a földrajzi adottságai okán.
Speciel pont a magyar konyhára nem lehet mondani, hogy 3 összetevős, mert rengeteg zöldséget-gyümölcsöt használunk az ételeinkben, levesek, főzelékek, szószok-mártások formájában. A főzelékek például úgy tudom, hogy nemzeti sajátosságunk.
Az Európában honos húsokat - halaktól a vadakig - ezerféleképpen készítjük, de aki csak a pörköltet és rántott húst ismeri, az az ő szegénységi bizonyítványa.
Mindehhez a speciálisan magyar desszertjeink csak felteszik az étkezésre a koronát.
Nem kell "magyarozni" minden kategóriában, mert csak lejáratod magad a tudatlanságoddal!
Minden ország kajáját le lehet degradálni a szeretnéd
Az olaszok pl csak tészta meg parodicsom és bazslalikom a másik nemzet meg csak rizs meg hal ( utálom a halat ) a harmadik meg csupa zsir negyedik meg csak csili meg bab az 5. meg csiga meg croissant…
viszont ezt magyar mentalítást, vagy emberi neveletlenséget, hogy mosléknak nevezed bármilyen kultúra étkezését ugy, hogy próbálsz még okosnak is tűni na ez undorító.
A tradícionális magyar konyha valóban ez meg hús hússal - aztán az emberek egészsége meg egy kalap fos - vajon miért?
Mert pl a zöldség-gyümölcsöt hírből ismerik, max.
Nem élek otthon, ezer értelmesebb ételt tudok készíteni és ismerek, mint a pörkölt, rántott hús, somlói etc., ami nem tocsog a zsírben és nem kap hányingert tőle az ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!