Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mennyire étkezel "nemzetközien"?

Mennyire étkezel "nemzetközien"?

Figyelt kérdés

Sziasztok, ez a kérdés a puszta kívancsiság végett kerül ki.

Angolórán a magyar ételekről illetve étkezési szokásokról kellett beszélni, én pedig azt találtam mondani hogy a magyarok szerintem egész "nemzetközien" étkeznek. Persze egész sokan rámkontráztak.

A saját családomból indultam ki, nem mondom hogy nem főzünk egy jó gulyást, húslevest, csirkepaprikást, töltött paprikát vagy káposztás tésztát... De az étkezésünkben túlsúlyban a görög, olasz, japán, kínai, koreai ételek vannak, hogy párat említsek.

És bár tudom hogy ez a paletta egész kirívó, én mégis úgy gondolom hogy egy átlag budapesti család azért 1/3-ad részt külföldi ételt fogyaszt, annak ellenére is hogy ezek nagy része nagyon erős módosításokon ment át. Szerintem az olasz (illetve általunk annak gondolt) konyha vezethet az idegen gasztronómiák között.

Nem tudom hogyan kellene a választási opciókat megfogalmaznom hogy értelme legyen, így egyszerűen inkább arra kérlek hogy az állításaimat erősítsd vagy cáfold meg.

(Ha van hozzá kedved, akár kifejtve/szokásaidat analizálva is.)

tegnap 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Azt nem tudom, hogy miért számít, hogy budapesti vagy. Én falusi vagyok, de szintén hasonlóan eszünk. Simán eszünk koreai kaját, kimcshi ugyanúgy van otthon, mint savanyúság. Az olasz kaja egy része meg szerintem minden családnál annyira alap, hogy felesleges kiemelni
tegnap 18:30
 2/6 Metionin ***** válasza:
100%
Mi nagyon, a magyaros kaják mellett van ázsiai, olasz és görög ihletésű elég gyakran. De anyám egy sima édes savanyú szósztól kiszalad a világból, a töltött káposzta, gulyás/húsleves és pörkölt szentháromságban főz leginkább.
tegnap 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk főleg azért a magyar dominál. Emellett talán a balkáni ételeket mondanám, hogy így főleg jelen van nálunk a családban, illetve talán az olasz.
tegnap 19:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk olyan max 2/3 magyar, min 1/3 egyéb kb. Olasz, kínai, indiai, csilis bab, hamburger, Käsespätzle, gőzgombóc, ezek mennek főleg mint egyéb.
tegnap 19:56
 5/6 Sanyi2025 válasza:
100%

Mi jellegtelenül eszünk :D

Csirke, tojás, hal/garnéla + rizs + párolt zöldségek.

Ez persze nem jelenti, hogy ne csinálnánk itthon néha egy gulyást, hamburgert, tiramisut... stb.

tegnap 20:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahogy te is írod, a választ erősen befolyásolhatja, hogy ki mit tart nemzetközinek. Szerintem egy menzás ketchupos-darálthúsos, szarráfőtt tésztás "milánói" meg a valódi között akkora a különbség, hogy az ilyen ételek már nem mondhatóak idegennek. Ahogy a girosz, pizza vagy a "magyaros" kínai sem.

Ha a tényleg egy fix konyhához köthető, autentikusan elkészített ételeket számolom csak, akkor új ízekre nyitottként is maximum 10-15%-ra tenném az ilyen étkezéseimet. Az elmúlt kb. 2 hónapban Budapesten ettem mongolt, többször autentikus kínait a Jegenye utcában, grúzt, tapast, olaszt, törököt, libanonit, pakisztánit, nigériait és mexikóit. Meg persze sokkal többször a munkahelyemhez közeli kantinban magyaros és nem magyaros, de "általános" ételeket. Azok közt is bőven akadt mondjuk tengeri hal grillzöldséggel és hasonlók, amiket nem lehet egy országhoz kötni, de biztosan nem magyarosak.

tegnap 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!