Az angolok mit szeretnek annyira a fish and chips-en?
Annyira rossz étel, hogy második Bözsi néni nagy kedvence volt.
Valami névtelen senki, valami Gordon izé is készíti
Kb mint a lángos idehaza.
Ilyen piacolós kaja ez jmis, jönnek haza a tergerpartról, kell valami ami melegít az óceáni szél ellen.
Krumpli mindig van, hal is, és a legolcsóbb sör a panír.
Ha valaki nagyon fitneszelni akar, annak ott lesz helyette a halpiacon a fish stick, az osztriga, a mussels cockles, crab, jellied eels akármi.
De ezek mind hidegek.
Aztán a chippy az meg a Szombat esti kocsmázás után betolt kebab vagy hambi kategória, inkább ballasztnak kell.
"Olajban sült burgonya, olajban sült hal elég egészségtelen étel szerintem."
Ilyen nálunk is van, csak hal helyett hússal. Szereted a rántott hús? Mi a jó benne?
Amit a magyarok a langoson. Lehet, hogy az izet? ;-)
Amugy az angol konyha nem rossz, ez nem igaz! En pl. szeretem a Yorkshire pudingot. Sajtmartassal. A chipset a szendvicsben. De a fahejas colatol szo szerint rosszul vagyok, azt nem birom meginni.
8, Ezeket amiket mondassz pont nem nagyon érzem autentikusnak, felolvastam ezt a posztot az brit feleségemnek is, ő is egyetért.
Yorkshire pudding sajtmártással? Ez nem egy klasszikus brit recept. Valami gyorskajás helyen kapsz ilyet, de a házi vasárnapi ebédnél beef dripping van a Yorkshire pudding alatt és a hús levéből gravy rajta. Anyósom hátast dobna ha sajtszószt akarnék rá tenni, queso egy mexikói dolog, itt is újdonság.
A csipsz szendvicsben amerikai, a sültkrumpi szendvicsben brit. De ez kb a zsíroskenyér helyi megfelelője.
A fahéjas kólát itt se issza kb senki, a munkahelyemen is mindenki bizarrnak tartja 😆
Ami mondjuk tradíctionális hétköznapi kaja, az pl shepherds pie, bangers&mash, pea&ham hock soup, cheese & onion pie, lamb scouse, broccoli& stilton soup, carrot& coriander soup.
Ezek kb olyanok mint a magyaros házi koszt, nincs chippy tea minden este. Talán havi egyszer, vagy ritkábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!