A magyarok miért vannak odáig a kajájukért?
Zsír, hagyma meg pirospaprika...ez jelenti itthon a kulináris élvezetet? Még a nagy nemzeti "ételünk" a lángos is rengeteg zsírban kisütött kelt tészta.
Most komolyan kérdem én, szüksége van ezekre a magyaroknak?
Szerintem nem...
Más kultúráknál is így van szerintem, hogy szeretik a hazait általánosságban. Mert a sajátjuknak érzik.
De amúgy én magam sem szeretem a magyaros ételeket különben. El vagyok nélküle. Biztos vagyunk egy páran.
Sose rajongtam a magyar konyháért, de sokkal többről szól, mint amit te írsz. Rengeteg finom és igenis kulturális magyar étel (a desszerteket is ideértve) létezik.
Nem magyar szokás, hogy sokan szeretik a nemzeti ételeiket. Pár napja az olasz páromtól kellett végig hallgatnom egy elmélkedést, hogy melyik tésztaféle a legjobb és melyik régiókban készülnek (szerinte) a legjobb tésztás ételek. Egy nagyon jó dél-koreai barátnőm is annyit tud beszélni a hagyományos ételeiről, hogy az hihetetlen és nagy öröme, amikor minket, az európai barátait is megismertet egy-egy fogással.
Mert nagyon értenek mindenhez . Tudod ők találták fel a milánói makarónit meg a bolognai spagettit is ...
És nem lehet nekik ellent mondani, mert akkor ugranak .. Sajnos ostobák vagyunk és ennyi a lényeg .
Ja meg a pizzára is ketchupot teszünk...
Nincs több mondanivalóm . És istenítjük a gumis, fehér trappista sajtot is...
"Zsír, hagyma meg pirospaprika."
Azért nemcsak ennyi a magyar konyha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!