Honnan vehetek különleges chiliket?
Figyelt kérdés
Gyakran csinálok mexikói kaját és van amikor Poblano, Chipotle vagy Seranno csilipaprika kell egy recepthez és improvizálnom kell mert nem találok ilyeneket a boltban. Honnan tudok ilyeneket venni?tegnap 21:12
1/7 anonim válasza:
Én is ezek veszem. Tesco, Aushan, Lidl kb mindegyikben kapni.
De ázsiai boltokban is kapni jókat.
2/7 anonim válasza:
Az étel nem lesz élvezhetetlen attól, ha épp a picit csípős poblano helyett a picit csípős magyar hegyes-erőst teszel bele. Szósz formában az eredetieket is megtalálod, ehhez google a barátod. Frissen elvétve a magyar szószgyártóknál itt-ott akad alkalmi jelleggel, olyankor be tudsz tárazni belőlük a fagyasztóba, de szerintem ez felesleges. Illetve piszkosul túlárazva a Culinarisban is szokott lenni import.
3/7 anonim válasza:
Itt nem is az a lényege, hogy élvezhetetlen lesz vagy, sem. Teljesen más ízvilága van a chilinek, mint egy sima hegyes erősnek.
4/7 anonim válasza:
Annak én is örülnék, ha árulnának nyers chilipaprikákat a piacokon, de nálunk nagyon drága volna sima zöldségként, nem érné meg foglalkozni vele.
5/7 anonim válasza:
Már hogy ne árulnánK??? Te jó ég!
Sparban szoktam venni, de még online is tudsz rendelni.
Van friss, szárított, őrölt, sőt még savanyúság formájában is árulnak.
Google a barátotok!
7/7 anonim válasza:
Én szoktam a szimpatikusabb fajtákból vetni magról 😀
A multikban is árulnak sok érdekes fajtát amúgy...
(Volt pár év, mikor teljes ültetvényem volt az erkélyen, aztán ősszel még saját szószt is tettünk el, nem csak szárítva 🙂
Idén a Trinidad Moruga Scorpion és a Bhut Jolokia a két szerencsés kiválasztott, valószínűleg nem sok mindenre fogom tudni használni őket, ha teremnek is, mert brutál erősek, de kíváncsi lettem, aztán majd elajándékozom 😁)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!