Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Honnan vehetek különleges...

Honnan vehetek különleges chiliket?

Figyelt kérdés
Gyakran csinálok mexikói kaját és van amikor Poblano, Chipotle vagy Seranno csilipaprika kell egy recepthez és improvizálnom kell mert nem találok ilyeneket a boltban. Honnan tudok ilyeneket venni?

tegnap 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Én is ezek veszem. Tesco, Aushan, Lidl kb mindegyikben kapni.

De ázsiai boltokban is kapni jókat.

tegnap 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
33%
Az étel nem lesz élvezhetetlen attól, ha épp a picit csípős poblano helyett a picit csípős magyar hegyes-erőst teszel bele. Szósz formában az eredetieket is megtalálod, ehhez google a barátod. Frissen elvétve a magyar szószgyártóknál itt-ott akad alkalmi jelleggel, olyankor be tudsz tárazni belőlük a fagyasztóba, de szerintem ez felesleges. Illetve piszkosul túlárazva a Culinarisban is szokott lenni import.
tegnap 22:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Itt nem is az a lényege, hogy élvezhetetlen lesz vagy, sem. Teljesen más ízvilága van a chilinek, mint egy sima hegyes erősnek.
tegnap 22:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Annak én is örülnék, ha árulnának nyers chilipaprikákat a piacokon, de nálunk nagyon drága volna sima zöldségként, nem érné meg foglalkozni vele.
tegnap 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Már hogy ne árulnánK??? Te jó ég!

Sparban szoktam venni, de még online is tudsz rendelni.

Van friss, szárított, őrölt, sőt még savanyúság formájában is árulnak.

Google a barátotok!

tegnap 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Janchili.hu 😎
tegnap 23:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Én szoktam a szimpatikusabb fajtákból vetni magról 😀

A multikban is árulnak sok érdekes fajtát amúgy...

(Volt pár év, mikor teljes ültetvényem volt az erkélyen, aztán ősszel még saját szószt is tettünk el, nem csak szárítva 🙂

Idén a Trinidad Moruga Scorpion és a Bhut Jolokia a két szerencsés kiválasztott, valószínűleg nem sok mindenre fogom tudni használni őket, ha teremnek is, mert brutál erősek, de kíváncsi lettem, aztán majd elajándékozom 😁)

ma 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!