Az itthoni, átlagos kínai éttermek fogásai mennyire
hasonlítanak az eredeti, kínai ételek ízvilágára?
Kína hatalmas ország, tájegységenként eltérő ételekkel. Erre jön az, hogy az általuk hozott ételeket a magyar ízlésnek kedvezően készítik el.
2021. júl. 28. 16:18
Pontosan így van, ahogy #1 írja: "magyarosítják" az ételeiket. Megszoktuk kérni őket/beszélni velük, hogy ne magyarosítsanak, hanem úgy készítsék el, mintha saját részre főznének. Sokkal erőteljesebben fűszereznek, és a "csipős" az valójában erős ilyenkor. :) Mi nagyon szeretjük, isteni finomak a kajáik!
2021. júl. 28. 16:35
3/16 A kérdező kommentje:
Érdekes, amit írtok. Azért is jutott eszembe a kérdés, mert régóta étdekelt a téma, és direkt ebből az okból kifolyólag minden országban, ahol megfordulok, kipróbálom egy kínai éttermet (kivéve persze Kínában, oda még nem jutottam el). Mindenhol, Németországtól az Egyesült Királyságon át, USA, Oroszország - nagyjából ugyanaz az ízvilág, mint itthon. Tehát létezik valami általános, nyugati uniformizált technikájuk? :)
Nagyon jó ötlet! Hová szoktatok járni, ahol ezt meg lehet beszélni a szakáccsal?
szinte köszönőviszonyban sincs. alapanyagok se autentikusak, a legtöbb büfé bezárhatna ha kínából importálnának mindent. minden országban a helyiek ízléséhez és a helyben elérhető alapanyagokhoz igazítják a recepteket, Mo-n pl előszeretettel használnak erős pistát.
2021. júl. 28. 16:45
"nagyjából ugyanaz az ízvilág, mint itthon"
szerintem pl az angilai kínainak semmi köze a magyarhoz. itt még nem ettem jó csípős-savanyú levest. de a választék sokkal nagyobb
2021. júl. 28. 16:46
Leggyakrabban a Kilenc Sárkányba (Dózsa György út).
2021. júl. 28. 16:52
7/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk a csípős savanyú leves is egy olyan dolog, amit itthon sem csinálnak mindenhol jól. Én nem tapasztaltam nagy különbséget sehol. Ugyanazok a wokos raguk nagy átlagban.
8/16 A kérdező kommentje:
6-os, köszönöm a tippet, sosem jártam még ott!
A kínai piacok környékére (Népligetnél) járt valamelyikőtök enni?
Többet is próbáltunk azok közül is, de mindig csak elvitelre. Nem rosszak, volt pozitív és negatív tapasztalatunk is, de ha időnk engedi, és igazán kínait akarunk, akkor 9 sárkány! :)
2021. júl. 28. 17:08
Ahol ketchupot, erös pistát meg hasonlókat használnak, annak semmi köze sem lehet az eredetihez!
2021. júl. 28. 17:42
További kérdések: