Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi az az igazán fura, bizarr...

Mi az az igazán fura, bizarr és nem hétköznapi étel, ami egy másik nemzet szemében "mindennaposnak" számít, viszont te is kóstoltad és esetleg ízlett - vagy szívesen kóstolnád újra?

Figyelt kérdés

A lehetőségek tárháza végtelen:

- Rovar snack (ebbe beleértve minden emberi fogyasztásra alkalmas rovart - különösen a koreai selyemhernyó bábot)

- Surströmming (svéd erjesztett hering)

- Natto (japán erjesztett szójabab)

- "Nem hétköznapi" tengeri herkentyűk pl.: tengeri uborka, medúza, tengeri sün stb.

- Kínai száznapos tojás

- Hímivarszerv (pl. here), szemgolyó vagy egy adott állat teljesen szokatlan testrésze vagy belső szerve

- Casu marzu (élő nyüvek által emésztett sajt)

- Sajt atkák által "érlelt" sajtok; Milbenkäse vagy Mimolette (az utóbbi pl. nekem a kedvencem)

- Elképesztően büdös ételek (a Surströmmingen kívül) pl.: büdös tofu, különböző büdös sajtok és egyéb orrfacsaró szagú (esetlegesen erjesztett) ételek

- Balut (azaz kacsaembrió)

- Fecskefészek leves

- Durián (a világ legbüdösebb gyümölcse)

- Kiviaq (különleges "Eszkimó jégkrém")

De a lehetőségek tárháza végtelen.

Én igazán extrém gasztro fan vagyok és engem elsősorban a szélsőségek érdekelnek.

Csak arra volnék kíváncsi, hogy van-e az itt jelenlévők közül olyan "elvetemült, perverz" gasztro fan, mint amilyen én is vagyok. 🙂

2021. jan. 16. 21:06
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
58%
előzőhöz még, van valami vérpalacsinta is talán ezen vidéken, nem keresek utána csak rémlik
2021. jan. 23. 21:09
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Rákerestem a kiviakra.. Hát nem kellett volna..
2021. jan. 23. 22:08
 33/35 anonim ***** válasza:
82%

Ha budapesti vagy, és egyszer odakeveredsz, a Trófeában (Újbudán legalábbis) szokott lenni békacomb a grillnél. Annak szerintem nincs különösebben érdekes íze.

Egyszer láttam egy üveg erjesztés alatt álló hernyót. Nem emlékszem sajnos, hogy ételnek, vagy italnak készült, de kíváncsi lennék arról a tapasztalataidra.

És a kakashere pörkölt finom (számomra akkor, ha szétvágom a herét darabokra), kóstold meg, ha eddig nem tetted.

2021. jan. 24. 00:14
 34/35 A kérdező kommentje:

"Egyszer láttam egy üveg erjesztés alatt álló hernyót. Nem emlékszem sajnos, hogy ételnek, vagy italnak készült, de kíváncsi lennék arról a tapasztalataidra."

Nem lehet hogy az mezcal volt véletlenül? (Mexiói ital, hasonlít a tequilához.) Abba is amúgy csak díszítés gyanánt teszik a hernyót.

Vagy ott van még a selyemhernyó báb, ami koreában "csemegének" számít (koreai neve Beondegi - 번데기). A rózsadomb centerben van is egy bolt, ahol árulnak ilyet, de amilyen videókat néztem róla idáig, nem nagyon visz rá a lélek hogy kipróbáljam.

Amúgy ha már bizarr ételek, itt egy elég jó magyar nyelvű összeállítás: https://www.youtube.com/watch?v=ixcGBSyznHM

2021. jan. 24. 12:10
 35/35 anonim ***** válasza:
67%
Nem a mexikói volt, inkább a korei típus. Selyemhernyó volt azt hiszem, folyadékban áztatták.
2021. jan. 24. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!