Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi az az igazán fura, bizarr...

Mi az az igazán fura, bizarr és nem hétköznapi étel, ami egy másik nemzet szemében "mindennaposnak" számít, viszont te is kóstoltad és esetleg ízlett - vagy szívesen kóstolnád újra?

Figyelt kérdés

A lehetőségek tárháza végtelen:

- Rovar snack (ebbe beleértve minden emberi fogyasztásra alkalmas rovart - különösen a koreai selyemhernyó bábot)

- Surströmming (svéd erjesztett hering)

- Natto (japán erjesztett szójabab)

- "Nem hétköznapi" tengeri herkentyűk pl.: tengeri uborka, medúza, tengeri sün stb.

- Kínai száznapos tojás

- Hímivarszerv (pl. here), szemgolyó vagy egy adott állat teljesen szokatlan testrésze vagy belső szerve

- Casu marzu (élő nyüvek által emésztett sajt)

- Sajt atkák által "érlelt" sajtok; Milbenkäse vagy Mimolette (az utóbbi pl. nekem a kedvencem)

- Elképesztően büdös ételek (a Surströmmingen kívül) pl.: büdös tofu, különböző büdös sajtok és egyéb orrfacsaró szagú (esetlegesen erjesztett) ételek

- Balut (azaz kacsaembrió)

- Fecskefészek leves

- Durián (a világ legbüdösebb gyümölcse)

- Kiviaq (különleges "Eszkimó jégkrém")

De a lehetőségek tárháza végtelen.

Én igazán extrém gasztro fan vagyok és engem elsősorban a szélsőségek érdekelnek.

Csak arra volnék kíváncsi, hogy van-e az itt jelenlévők közül olyan "elvetemült, perverz" gasztro fan, mint amilyen én is vagyok. 🙂

2021. jan. 16. 21:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
60%
Az minek a szemei?Hatalmasak.(én nem értem,mert sajnos nem tudok angolul)
2021. jan. 16. 23:36
 12/35 anonim ***** válasza:
60%
Visszavonom.Már megnéztem a szótárba.Szóval tonhal.
2021. jan. 16. 23:45
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle, itthon is hozzáférhető száznapos tojásból ettem már, egyáltalán nem undorítóak. A szín-állag kombináció a zselés szaloncukorra emlékezet. Az íze főttt tojás nyomait tartalmazza.

Egyszer ettem német, leginkább kocsonyának kinéző (szinte teljesen átlátszó és rugalmas) sajtot, na, abból köszi, nem kérek újra!

2021. jan. 17. 06:54
 14/35 A kérdező kommentje:

# 13

A száznapos tojást mi is szeressük, persze ha megfelelően van elkészítve salátának és nem magában (magában nagyon csípős és átható ammónia szagú).

2021. jan. 17. 13:42
 15/35 anonim ***** válasza:
67%
Kínában voltam üzleti úton. Mindent megkóstoltam ami az utam a került. Nyers skorpió,sült madárpók, csúszómászók,béka comb. Meg egy csomószor fogalmam sincs mit ettem. 🤭 Főleg utcai árusoknál. De mindet imádtam. 3hét alatt 10 kilót hiztam
2021. jan. 18. 01:07
 16/35 anonim ***** válasza:
75%
Ucccsó vagyok,a 100 napos tojást viszont kihagytam. 😔
2021. jan. 18. 01:08
 17/35 anonim ***** válasza:
51%

Duriánt ettem, nem tudtam megszeretni, nagyon keveredik az édes, vaníliás, fokhagymás íz. Már 8-10 éve volt, most megkóstolnám megint.

Ezen kívül sült szöcskét(vagy valami olyasmit) ettem rizzsel, különösebb íze nem volt.

2021. jan. 18. 08:58
 18/35 anonim ***** válasza:
79%

Én is ettem 100 napos tojást, Sanghajban, a színe furcsa volt, de ízlett. Nem túl távoli, de a csiga is finom, én pl. indonéz recept szerint is ettem, földimogyoróval.

Kakasherét bármelyik piacon kapsz, az nem különleges. Esetleg a bikahere, ha a bika győz.

2021. jan. 18. 20:34
 19/35 A kérdező kommentje:

# 18

A csigán már én is régóta rajta vagyok, mert baromira izgatja a fantáziámat. Ugyanúgy puhatestű, mint pl. a kagyló, de az utóbbi szárazföldi, és állítólag állagra (és nagyjából ízre is) olyan, mint a csirkezúza. Lehet kapni előre elkészített változatot is: [link]

A közeljövőben lehetséges hogy ki is fogom próbálni.

2021. jan. 18. 21:29
 20/35 A kérdező kommentje:
Az előzőekhez hozzátéve: https://www.youtube.com/watch?v=uobqWuoZsbs
2021. jan. 18. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!