Mi az az igazán fura, bizarr és nem hétköznapi étel, ami egy másik nemzet szemében "mindennaposnak" számít, viszont te is kóstoltad és esetleg ízlett - vagy szívesen kóstolnád újra?
A lehetőségek tárháza végtelen:
- Rovar snack (ebbe beleértve minden emberi fogyasztásra alkalmas rovart - különösen a koreai selyemhernyó bábot)
- Surströmming (svéd erjesztett hering)
- Natto (japán erjesztett szójabab)
- "Nem hétköznapi" tengeri herkentyűk pl.: tengeri uborka, medúza, tengeri sün stb.
- Kínai száznapos tojás
- Hímivarszerv (pl. here), szemgolyó vagy egy adott állat teljesen szokatlan testrésze vagy belső szerve
- Casu marzu (élő nyüvek által emésztett sajt)
- Sajt atkák által "érlelt" sajtok; Milbenkäse vagy Mimolette (az utóbbi pl. nekem a kedvencem)
- Elképesztően büdös ételek (a Surströmmingen kívül) pl.: büdös tofu, különböző büdös sajtok és egyéb orrfacsaró szagú (esetlegesen erjesztett) ételek
- Balut (azaz kacsaembrió)
- Fecskefészek leves
- Durián (a világ legbüdösebb gyümölcse)
- Kiviaq (különleges "Eszkimó jégkrém")
De a lehetőségek tárháza végtelen.
Én igazán extrém gasztro fan vagyok és engem elsősorban a szélsőségek érdekelnek.
Csak arra volnék kíváncsi, hogy van-e az itt jelenlévők közül olyan "elvetemült, perverz" gasztro fan, mint amilyen én is vagyok. 🙂
Kétféle, itthon is hozzáférhető száznapos tojásból ettem már, egyáltalán nem undorítóak. A szín-állag kombináció a zselés szaloncukorra emlékezet. Az íze főttt tojás nyomait tartalmazza.
Egyszer ettem német, leginkább kocsonyának kinéző (szinte teljesen átlátszó és rugalmas) sajtot, na, abból köszi, nem kérek újra!
# 13
A száznapos tojást mi is szeressük, persze ha megfelelően van elkészítve salátának és nem magában (magában nagyon csípős és átható ammónia szagú).
Duriánt ettem, nem tudtam megszeretni, nagyon keveredik az édes, vaníliás, fokhagymás íz. Már 8-10 éve volt, most megkóstolnám megint.
Ezen kívül sült szöcskét(vagy valami olyasmit) ettem rizzsel, különösebb íze nem volt.
Én is ettem 100 napos tojást, Sanghajban, a színe furcsa volt, de ízlett. Nem túl távoli, de a csiga is finom, én pl. indonéz recept szerint is ettem, földimogyoróval.
Kakasherét bármelyik piacon kapsz, az nem különleges. Esetleg a bikahere, ha a bika győz.
# 18
A csigán már én is régóta rajta vagyok, mert baromira izgatja a fantáziámat. Ugyanúgy puhatestű, mint pl. a kagyló, de az utóbbi szárazföldi, és állítólag állagra (és nagyjából ízre is) olyan, mint a csirkezúza. Lehet kapni előre elkészített változatot is: [link]
A közeljövőben lehetséges hogy ki is fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!