Mi az az igazán fura, bizarr és nem hétköznapi étel, ami egy másik nemzet szemében "mindennaposnak" számít, viszont te is kóstoltad és esetleg ízlett - vagy szívesen kóstolnád újra?
A lehetőségek tárháza végtelen:
- Rovar snack (ebbe beleértve minden emberi fogyasztásra alkalmas rovart - különösen a koreai selyemhernyó bábot)
- Surströmming (svéd erjesztett hering)
- Natto (japán erjesztett szójabab)
- "Nem hétköznapi" tengeri herkentyűk pl.: tengeri uborka, medúza, tengeri sün stb.
- Kínai száznapos tojás
- Hímivarszerv (pl. here), szemgolyó vagy egy adott állat teljesen szokatlan testrésze vagy belső szerve
- Casu marzu (élő nyüvek által emésztett sajt)
- Sajt atkák által "érlelt" sajtok; Milbenkäse vagy Mimolette (az utóbbi pl. nekem a kedvencem)
- Elképesztően büdös ételek (a Surströmmingen kívül) pl.: büdös tofu, különböző büdös sajtok és egyéb orrfacsaró szagú (esetlegesen erjesztett) ételek
- Balut (azaz kacsaembrió)
- Fecskefészek leves
- Durián (a világ legbüdösebb gyümölcse)
- Kiviaq (különleges "Eszkimó jégkrém")
De a lehetőségek tárháza végtelen.
Én igazán extrém gasztro fan vagyok és engem elsősorban a szélsőségek érdekelnek.
Csak arra volnék kíváncsi, hogy van-e az itt jelenlévők közül olyan "elvetemült, perverz" gasztro fan, mint amilyen én is vagyok. 🙂
# 2
Veled az a baj Tisztel 2-es, hogy TE MAGAD és nem a kishúgod válaszolt.
# 4
Ismerem, ez a SZOTYIHAL és imádom! (Persze krumpli nélkül, csakúgy magába.) Egyik legjobb Balkáni kaja.
# 6
Engem viszont nem az érdekel hogy "kinek a kije mikor mit evett" hanem hogy az adott illető lehetőleg minél szokatlanabb ételt - amit ő maga evett - azt újra szívesen megkóstolná-e, vagy ha azt nem is, legalább egy kis íz-élmény beszámolót ezzel kapcsolatban.
Minket az egyéni beszámolók érdekelnek, nem pedig az, hogy egy "harmadik személy mikor mit evett".
#8-9
Na, ez is valami, ezzel kellett volna kezdeni. Bár nem egyéni tapasztalás (és nem is nemzeti "specialitás") de még mindig több, mint a semmi. Mellesleg ez a "szemgolyó téma" eszembe juttatta azt, amit már régóta ki akarok próbálni: https://www.youtube.com/watch?v=Ep3APUs286M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!