Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi az az igazán fura, bizarr...

Mi az az igazán fura, bizarr és nem hétköznapi étel, ami egy másik nemzet szemében "mindennaposnak" számít, viszont te is kóstoltad és esetleg ízlett - vagy szívesen kóstolnád újra?

Figyelt kérdés

A lehetőségek tárháza végtelen:

- Rovar snack (ebbe beleértve minden emberi fogyasztásra alkalmas rovart - különösen a koreai selyemhernyó bábot)

- Surströmming (svéd erjesztett hering)

- Natto (japán erjesztett szójabab)

- "Nem hétköznapi" tengeri herkentyűk pl.: tengeri uborka, medúza, tengeri sün stb.

- Kínai száznapos tojás

- Hímivarszerv (pl. here), szemgolyó vagy egy adott állat teljesen szokatlan testrésze vagy belső szerve

- Casu marzu (élő nyüvek által emésztett sajt)

- Sajt atkák által "érlelt" sajtok; Milbenkäse vagy Mimolette (az utóbbi pl. nekem a kedvencem)

- Elképesztően büdös ételek (a Surströmmingen kívül) pl.: büdös tofu, különböző büdös sajtok és egyéb orrfacsaró szagú (esetlegesen erjesztett) ételek

- Balut (azaz kacsaembrió)

- Fecskefészek leves

- Durián (a világ legbüdösebb gyümölcse)

- Kiviaq (különleges "Eszkimó jégkrém")

De a lehetőségek tárháza végtelen.

Én igazán extrém gasztro fan vagyok és engem elsősorban a szélsőségek érdekelnek.

Csak arra volnék kíváncsi, hogy van-e az itt jelenlévők közül olyan "elvetemült, perverz" gasztro fan, mint amilyen én is vagyok. 🙂

2021. jan. 16. 21:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
17%
Én sejtem hogy mi lenne a legeslegextrémebb kaja amit egy ember kipróbálna.Az emberhús.
2021. jan. 18. 22:06
 22/35 A kérdező kommentje:

# 21

Lehet hogy durván hangzik, de engem kifejezetten érdekel, hogy milyen lehet az íze az emberhúsnak. Én nyilván nem volnék képes arra vetemedni hogy kannibál legyek, ugyanakkor baromira érdekelnek azoknak a "kannibál hajlamú embereknek" a beszámolója, akik valaha emberhúst ettek.

Itt egy elég érdekes cikk ezzel kapcsolatban:

[link]

Google fordításban:

[link] [link] &prev=search&pto=aue

2021. jan. 18. 22:33
 23/35 anonim ***** válasza:
69%
22.:Azért írtam mert engem is érdekel (nagyon),és ha egyszer lesz rá alkalom én bizony ki is fogom próbálni.Annak ellenére hogy nem eszek húst,viszont a kíváncsiság nagyobb bennem,mint a gusztus kérdése.
2021. jan. 18. 22:38
 24/35 anonim ***** válasza:
54%
22.:Nagymamám mesélte,akinek az anyja mesélte hogy náluk falun alig volt ennivaló a II.Világháború alatt,mivel a jószágokat mindet elhajtották a katonák,ezért akinek volt puskája az kiment a határba madarakat lőni,de látott olyat is hogy voltak akik a halottakból vágtak le részeket,azután becsomagolták zsírpapírba,a ruhájuk alá rejtették és mentek tovább.
2021. jan. 18. 22:45
 25/35 anonim ***** válasza:
85%
# Nagyapám mesélte, hogy olcsó pálinkába áztattak gabonát. az elkábult verebeket összeszedték, és abból főztek pörköltet. Elég munkaigényes lehetett.
2021. jan. 19. 09:25
 26/35 anonim ***** válasza:
51%
A portugálok előszerettel esznek nasiként főtt csigát. "Caracois"-ként megtalálod. Számomra ez nem ehető étel, nem tudtam megkóstolni, akik szerették azt mondták azért, mert finom, és jó dolog nasinak enni, mert jól el lehet eszegetni beszélgetés, sörözés közben.
2021. jan. 19. 16:15
 27/35 anonim ***** válasza:
51%
Egyszer ettem rántott békacombot. Tó íze volt, nem enném újra. Akkor egyszer kóstoltam szusit, de soha többet nem kellene. Tudok ez nem annyira számít bizarrnak, de nekem az, nem szeretem a nyers dolgokat. Egyszer vettünk büdös tofut, de annyira büdös volt, senki sem merte megkóstolni. Alga és hínár salátát is ettem, nagyon érdekes volt, talán újra megpróbálom egyszer.
2021. jan. 22. 23:00
 28/35 A kérdező kommentje:

AZT NEM TUDOM HOGY KI PONTOZZA LE A VÁLASZOKAT? A FINNYÁSOK ÉS A KÉNYES GYOMRÚAK NE OLVASSÁK EZT A TÉMÁT!

Mellesleg 27-es,

Lehet valakinek a szusi bizarr, aki nincsen hozzászokva a nyers dolgokhoz, ugyanúgy a tatárbífsztek vagy a crudo (az olaszoknál), a ceviche (a peruiaknál) vagy a poke (Hawaii-on).

A békacomb amúgy engem is érdekel ugyanúgy, ahogy a csiga és egyszer biztosan ki fogom próbálni.

Ami a büdös tofut illeti... Ebből ezt a fajtát próbáltam: 王致和臭豆腐 - wangzhihe. De ez már nekem is annyira durva volt hogy inkább elástam az egészet jó mélyre. Még most is kísért a szaga ami kb a pálpusztai, a használt bébi pelenka, a záptojás, az erősen rothadó hagyma és az erős lábszag keveréke.

2021. jan. 23. 17:34
 29/35 A kérdező kommentje:

Egyébként ami a büdös tofut illeti: [link]

Ezt többnyire nem magában eszik. Általában úgy készül hogy a sima tofut először teljesen kiszárítják, aztán tömény sóoldatba merítik amit esetleg különböző friss zöld és/vagy egyéb fűszerekkel ízesítenek, és hetekig vagy akár hónapokig erjesztik. Az így kapott nyálkás, büdös tofut aztán különféle módokon felhasználják mint "ízesítő" más ételekhez.

A leggyakoribb mód az, hogy a büdös tofut pépesítik, adnak hozzá vizet, majd ebbe a "páclébe" helyezik a friss tofuszeleteket legalább 24 órára, az így kapott "pácolt tofut" aztán bő olajban kisütik és fokhagymás-chilis szósszal tálalják.

(Elárulom, én megpróbáltam ezt megvalósítani, de az egész már alapból annyira büdös lett, hogy az edényt be sem mertem tenni a hűtőbe, inkább kitettem az erkélyre. Másnapra a szag csak erősödött - szinte már könnyeztem tőle - és én komolyan elkezdtem agyalni azon, ha ezt még forró olajba is beletenném, akkor ez a szag örökre és visszavonhatatlanul megmaradna a lakásban, ezért inkább fogtam és elástam az edénnyel együtt az egészet jó mélyre. Ha egyszer majd Kínában járok, akkor majd inkább kipróbálom ott helybe.)

2021. jan. 23. 17:49
 30/35 anonim ***** válasza:
64%
nem kóstolnám meg csak pótolni szeretném hogy kihagytad az erjesztett cápahúst, valamelyik skandináv ország specialitása talán, abból még nem láttam olyan kóstolót akinek ízlett volna
2021. jan. 23. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!