A magyarok előszeretettel esznek szalonnát. Más nemzet konyhájában még nem találkoztam vele. Nem a baconre gondolok. Hanem kifejezetten husnelkuli csak zsirszalonnara.
Ti találkoztatok más nemzetek konyhájában vele,ha igen hol és mit ettetek?.... vagy ez egy "hungarikum"? Köszönöm a válaszokat!
Németországban fogyasztják, Olaszországban szintén - ezeket konkrétan tapasztaltam, Franciaországból csak hallottam ismeröstöl erröl.
De ahol disztnót tartottak hagyományosan, ott garantáltan a szalonnát is fogyasztottták, ki nem dobták sehol.
2020. júl. 27. 20:28
3/12 anonim válasza:
Kb.mindenhol,ahol fogyasztásért tartják. Érdemes nézni Andrew Zimmern, bizarr ételek/ finomságok földjén műsorát. Amerikában is láttam szalonnát enni.
2020. júl. 27. 20:46
4/12 anonim válasza:
Inkább hol nem. Izraelben is van! Nem vicc!
2020. júl. 27. 20:49
5/12 anonim válasza:
Az eszkimók a bálnák zsírját, szalonnáját eszik, a tibetiek, mongolok is esznek, általában a hideg éghajlaton élőknél alapvető élelmiszer, mivel sok benne a kalória, a test hőmérsékletét jobban emeli, mint egy zöldségalapú étel.
Izraelben persze hogy nem eszik, hiszen vallásuk szerint a sertés = tisztátalan étel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!