Mi volt az ami a legfinomabb volt amit ettetek? Milyen országban történt?
Normandiában ettem tejfölös, fehérboros, frissen főtt kagylót.
Hihetetlenül finom volt.
Megpróbáltam otthon is megcsinálni, de a fagyasztott vacakból, ami fene tudja, honnan jött, csak valami ruganyos, rágós akármi sikeredett.
Kanada- hamburger, poutine és házi sör..
2 helyen is ettem olyan finom hamburgert hogy itthon nem találok hasonlót..
Talán a szószban rejlik a titok..poutint meg itthon nem is találtam, éppen múlt héten nézegettem hogy, hogy tudnék itthon csinálni magamnak.. a sör neve pedig “gipsy tears”.. ez a három kombinánciója olyan felejthetetlen élmény hogy ha utolsó vacsoràt kellene kérnem, kétség kívűl ez lenne az..
Sok országban jártam, sok ételt ettem, de nekem csak a magyar konyha jön be.
Ha mégis ki kell emelnem valamit, akkor Olaszországban a vajas-rozmaringos sült krumpli, húslevesben főtt marhahússal, tejszínes sajtmártással, Franciaországban a ratatouille és Prágában egy hatalmas szelet igazi borjú bécsi, krumplipürével, isteni salátával és cseh sörrel.
De ezek nem is kuriózumok, gyakorlatilag magyar gyomornak sem idegenek.
Prágában egy erdei gombás-lencsés ragu tejföllel, petrezselyemmel, meg persze egy jó sörrel. Sajnos nem tudom mi volt az étel neve, de isteni volt.
Olaszországban zsályás vajban készült ravioli.
Norvégiában egyszerűen a helyi, házi áfonyadzsem, olyan finom lekvárt életemben nem ettem még.
Ma reggel itthon Budapesten készítettem egy parasztreggelit.Tökgyalun leszeleteltem egy darab krumplit héjastól,olajon megsütöttem chips-nek.Póréhagymát egy 10 centis darabot felkarikáztam,egy lilahagymát,kb gesztenyényit felkockáztam,egy gerezd fokhagymát egyben hagytam,beleöntöttem a serpenyőbe és jól átpároltam.Végén hozzápároltam egy paradicsomot és egy negyed paprikát.Sóval csínján bántam.
Remek lett!Még van belőle,gélután eszem meg!
- csoki Svájc :) (Läderach)
- pizza Dietikonban, a helyi pizzériában bármelyik
- sajtos ételek közül fondue a Rochelle de Nayan-n
- halleves, Velence, Ai Barbacani
- húsételek közül tatár: Baden vagy Locarno
- a legjobb répalevest pedig Lauterbrunnenben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!