Melyik a legjobb nápolyi pizza Budapesten?
A közeljövőben mikor Budapestre utazom, szeretnék nápolyi pizzát enni és szeretném a legjobbat megkóstolni.
Mit gondoltok melyik a legjobb? Digót és a Vegazzit ajánlották nekem eddig.
Lassítsunk már a veganizmussal, agyamra megy, hogy mindent helyettesítget, amikor van valódi vegán nápolyi pizza, mégptedi a pizza marinara (paradicsom, fokhagyma, oregáno és extra szűz olivaolaj). A margharita-n nincs fokhagyma, de van mozzarella - az említett bivalytejből készült változat.
Az előbbi a klasszikus nápolyi pizza, aminek alig pár milliméter vastag a tésztája, majd' 500°C-n sütik rövid ideig, cserébe a tészta egy napig készül. Ami ettől eltér, az már nem igazi nápolyi pizza - ettől persze még lehet nagyon finom.
Legjobb tudomásom szerint Budapesten az "IGEN" nevű helyen készítenek autentikus nápolyi pizzát - szerintem jót és jól sütnek. A Digót nem ismerem, de bakancslistás, és a képek alapján meggyőző, illetve, szintén a képek alapján a Vegazzi is jó lehet, és kipróbálnám, annak ellenére, hogy megrögzött húsevő vagyok. (Igen, náluk pizza marinara-t ennék :P )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!