Legfinomabb kaja a pestó?
Nem :) Szerintem van annál finomabb is, de hát Ízlésekről felesleges vitatkozni.
Mellesleg én is szeretem, de azért nem a "leg " kategória.
#1 Küld át :)
Bár a brokkolit nem szeretem, és a pestó vega kaja (nem vagyok az), a csirke nem illik bele, de nyitott vagyok és kipróbálom szívesen :)
Összetevők:
- 250 g tészta (valami apró forma, én általában rotinit használok, de lehet bármilyen)
- két nagy brokkoli rózsa (vagy ízlés szerint)
- egy kanál olaj
- kb. 85 ml pesto (1/3 csésze)
- kb. 125 ml víz + 1 húsleves kocka (1/2 csésze)
- 350-400 g csirke
- 120-130 g natúr krémsajt (olyasmi mint a Philadelphia, de lehet más márka)
Megfőzöd a tésztát. Mikor már majdnem kész, dobd be a felaprított brokkolit kb. 1 percre a tészta mellé a vízbe. Szűrd le az egészet.
Vágd fel a húst kis darabokra, az olajon süsd át közepes lángon.
Add hozzá a pestot, a vizet és a leveskockát, forrald fel. Mikor rotyog, add hozzá a krémsajtot és keverd addig, amíg beleolvad a szószba.
Keverd össze a tésztát és brokkolit a szósszal.
Ennyi. Remélem ízleni fog. :D
Hozzáteszem, a pesto technicailag NEM vegetáriánus. A parmezánsajt miatt. Nem, nem vagyok hülye, tudom, hogy a vegetáriánusok ehetnek állati eredetűt, de a parmezánhoz kell egy anyag, amit az állatok megeülésével szereznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!