Ha egy ázsiai országban járunk, és szeretnénk bizonyos ételeket kipróbálni, mennyi az esélye hogy betegek leszünk? Gondolom ott azért frissek az alapanyagok. Valaki tapasztalat?
Egyel ott ahol a helyiek. Egy üres étteremben sok esetben kevésbé friss az alapanyag, mint az utcai kifozdeben.
Kóstolj bátran, szuper élmény
Ha beoltatod magad Hepatitis A és B ellen utazás előtt, akkor kicsi az esélye. Meg attól függ, hogy hol akarsz enni. Egy drágább étterem nem engedheti meg magának azt, hogy megbetegedjen a vendég, ezért ott odafigyelnek a higiéniára. Indiában és Kínában például nem ennék streetfoodot, de az Emírségekben meg Japánban igen.
Kenyérfélét mindenhol ehetsz biztonsággal, mert a magas hőfok csírátlanít. Inkább a tengeri herkentyűkkel kell vigyázni, mert némelyik fertőzött hepatitis-vírussal.
Én Indiában párszor f**tam a menzakajától, pedig tényleg minden helyi azt ette, de komolyabb bajom nem lett. Ami rendesen meg van főzve/át van sütve, az általában biztonságos.
(csapvizet ne igyál!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!