Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Pörköltben hús / hagyma...

Pörköltben hús / hagyma arány, ki hogyan?

Figyelt kérdés

Legyen mondjuk egy klasszikus sertéspörkölt. (szerintem ez még mindig gyakoribb Magyarországon, mint a marhapöri az átlag háztartásban, így több ember tud válaszolni).

Szóval akár elég nagy eltérések is lehetnek , ezért minél több véleményre vagyok kíváncsi.

Mennyi húshoz, mennyi hagyma? Más alapanyag nem érdekel, csak erre vagyok kíváncsi. :)

2020. máj. 27. 06:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%

80-90 deka hús szokott egy adag lenni, ahogy épp a hentesnek sikerül kimérni.

Egy nagyobb fej hagymát vágok hozzá, nálunk nincs igény többre.

2020. máj. 27. 08:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Fele annyi hagyma, mint amennyi hús (súlyt ne kérdezz, 10 éves korom óta csak érzésre sütök, főzök szinte mindent). Nem lesz tőle édes, cserébe lesz egy sűrű, finom szaftja, ami elég jól feldobja a köretet.

És egy tipp: Először jó alaposan pirítsd át a húst, és csak utána tedd rá a hagymát dinsztelődni. Plusz a tervezett pirospaprika mennyiségének csak a felét tedd rá az elején, a többit hagyd a főzés utolsó 15 percére. Meg persze úgy főzd, hogy épp csak bugyogjon, de gondolom ezt amúgy is tudtad.

2020. máj. 27. 09:52
 13/15 mustafa33 ***** válasza:
78%
0,80 kg húshoz két 40 mm átmérőjű, vagy egy 60 mm átmérőjű hagymát teszek. Súlyban nem tudom, mert sosem mértem.
2020. máj. 27. 22:14
 14/15 Endr 72 ***** válasza:
72%
Minden kiló húshoz,egy nagy fej hagyma.
2020. jún. 14. 14:04
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én fél kiló húshoz általában fél-egy hagymát használok olyan közepes fejűből. Nem szeretem a túl sok hagymát benne.
2020. okt. 15. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!