Pörköltben hús / hagyma arány, ki hogyan?
Legyen mondjuk egy klasszikus sertéspörkölt. (szerintem ez még mindig gyakoribb Magyarországon, mint a marhapöri az átlag háztartásban, így több ember tud válaszolni).
Szóval akár elég nagy eltérések is lehetnek , ezért minél több véleményre vagyok kíváncsi.
Mennyi húshoz, mennyi hagyma? Más alapanyag nem érdekel, csak erre vagyok kíváncsi. :)
80-90 deka hús szokott egy adag lenni, ahogy épp a hentesnek sikerül kimérni.
Egy nagyobb fej hagymát vágok hozzá, nálunk nincs igény többre.
Fele annyi hagyma, mint amennyi hús (súlyt ne kérdezz, 10 éves korom óta csak érzésre sütök, főzök szinte mindent). Nem lesz tőle édes, cserébe lesz egy sűrű, finom szaftja, ami elég jól feldobja a köretet.
És egy tipp: Először jó alaposan pirítsd át a húst, és csak utána tedd rá a hagymát dinsztelődni. Plusz a tervezett pirospaprika mennyiségének csak a felét tedd rá az elején, a többit hagyd a főzés utolsó 15 percére. Meg persze úgy főzd, hogy épp csak bugyogjon, de gondolom ezt amúgy is tudtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!