Hogy hívják azt az ételt, amit a frissen leölt csirke véréből és májából sütnek hagymával?
Felénk csak "sült vér" a neve.
Gyerekkoromban,csirke vágáskor,reggelire mindig megsütötte nekem édesanyám,a májacskával együtt.
Ha az üzletben a májjal együtt szívet is adnak, akkor valóban, a szív nem fog akkorra megpuhulni, ment amikorra a máj elkészül.
Ezért ilyen esetben (ha csak pár db. szív van), kiskéssel vékony karikára szelem a szívet, és már a hagymával együtt kezdem dinsztelni, majd mielőtt még a többi hozzávalót beleraknám, pici vízzel födő alatt "rádolgozok", és amikor már elsülte a levét, akkor rakom bele a májat. Ez esetben a már megkötött vért is!
Fűszert neki ízlés szerint: bors, szerecsendió, ki mit akar, nagyon fincsi kaja lesz belőle.
Igazad van!
Amikor én pl. azon gondolkodtam, hogy tudnám hasznosítani a maradékokat: kb. 3 evőkanálnyi főtt tésztát, kb. ugyanannyi pörköltet, kb. ugyanannyi párolt káposztát, hogy ne "ugyanazt" egyem már, mint addig napokon keresztül.
Jött az ötlet, beleraktam egy jénaiba úgy, hogy alul tejföl-fölül teljföl + reszelt sajt, be a mikróba. No mi lett ennek a neve? Ez lett nálam a "nevenincs rakott".
A máj + vér + szív = összesütve = nevenincs finomság!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!