Sütőzacskóban csirke combot szeretnék krumplival és hagymával. Mennyi ideig, milyen hőfokon kell sütni, illetve milyen fűszert tegyek rá, ha nincs itthon a kimondottan hozzá való?
Szerintem a bolti fűszerkeverékek... Inkább nem is folytatom. Egy kis érzékkel sokkal jobbakat tudsz otthon összeállítani, akár nagyobb mennyiségben is, hogy ne kelljen minden sütéskor szórakozni vele (1-2 perc alatt megvagy és nem lesz benne ízfokozó stb. - persze van olan bolti fűszerkeverék amiben nincs, de annak olyan is az ára)
A csirke az az alapanyag, amihez sok fűszer passzol.
Ehhez pl. jó: só, kakukkfű, oregano, majoránna, rozmaring, bazsalikom borsikafű/fehérbors/feketebors (ízlés szerint),fokhagyma, fűszerpaprika, chili - persze nem muszáj mindet beletenni, variálhatod. Valaki szereti úgy is, hogy van benne még köménymag, koriander
Só, bors, pirospaprika, majoránna tutira mehet hozzá, a többi az ízlésetektől függ. Én szeretem a bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet is. Fokhagymát mindenképpen rakj bele!
Pici (olíva)olaj mehet a zacsi sarkába, mellé a krumpli-hagyma nagyobb darabokra vágva.
Kb. 180-200 fokon kell sütni kb. 40 percig, majd óvatosan szétvágni a zacskót, hogy ne folyjon ki a szaft és azzal sűrűn meglocsolva még kb. 15 percig sütni, hogy jól megpiruljon a bőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!