A felsorolt konzervek sem különösebben népszerűek, csak léteznek. Azért nem népszerűek, mert elég vackok.
2015. febr. 14. 15:42
2/7 A kérdező kommentje:
Ebben azert vitatkoznek. Szerintem sok ferfi szereti a pacalt aranyilag, biztos tobb, mint aki eltudja, vagy a felesege... Barkije megengedi, hogy pacalt fozzon otthon, ami eleg szagos. Es vannak kifejeeten jo konzerves kajak, amivel egy hosszu nap utan nam kell sokat bajlodni, pl nagyon jo minosegu a globus paradicsomos gomboca.
2015. febr. 14. 15:52
3/7 anonim válasza:
én egyszer biztos megkístolnm, ha finom, akkor többször is. De ez nég nem annyi kereset, amire üzletet lehet alapozni.
2015. febr. 14. 20:32
4/7 anonim válasza:
Őőőő nem akarok hülyeséget mondani, de elméletileg kereskedelmi forgalomba nem hozható a vér, mivel élelmiszeripari hulladéknak számít. Az már kérdés, hogy egy disznóvágásnál fogyasztjuk, mert ez egy magyar étel, de amennyire tudom, nem lehet hivatalosan árusítani.
2015. febr. 14. 22:55
5/7 anonim válasza:
Miért ne lehetne árusítani. Fűszeres vért rúdban, még mindig lehet kapni évtizedek óta.
2015. febr. 15. 16:06
6/7 anonim válasza:
Tudom, hogy ez origós cikk, de máshol is olvastam.
"Bajkai Tibor, a Pick Szeged Zrt. minőségirányítási vezetője elmondta, ahhoz, hogy a vért hasznosítani, eladni lehessen, egy higiénikus, csőalakú késsel, közvetlenül a levágott állatból el kell vezetni a vért. Amennyiben ugyanis bármiféle szennyeződés éri, már hulladékként kell kezelni. Ez a technológia azonban nagy beruházást igényel, emellett a vér tárolása és szállítása is problémás - nagyon gyorsan alvad és fagyasztás nélkül hamar romlik - kevés üzem foglalkozik ezzel. A Pick vágóhídján például az összes vért megsemmisítik. Ha mégis kereskedelmi forgalomba kerül, leggyakrabban vérplazmaként vagy vérporként szállítják és értékesítik. A vértermékek gyártásánál is kötött a vérlevétel, hatósági állatorvosi ellenőrzés után kerülhet csak az állat vére a termékekbe és mivel hamar veszít a minőségéből, még a vágásnapon készül belőle, jellemzően véres hurka."
2015. febr. 16. 15:33
7/7 mustafa33 válasza:
A hetvenes években Csehszlovákiában volt a boltokban konzerves libavér. Úgy emlékszem magyar gyártmány volt, Globusz. Később eltünt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!