Hogyan használhatjuk a volt gyári lekváros-uborkás üvegeket házi eltevésre? Amiknek gyári fém teteje van.
Figyelt kérdés
Bár a gyári üvegek vékonyabbak,és a fém tető is csak kevesebbszer fordul körbe,amíg záródik.
És ha az ember nem akar tartósítószert használni,csak a vákum levegőtlenségével gátolni a romlást.
Lehet-e egyáltalán?
2015. febr. 3. 19:04
1/4 anonim válasza:
Ugyanúgy, ahogyan a másik üvegeket.
2/4 anonim válasza:
Önmagában a "levegőtlenség" nem biztosíték semmire. Csiramentesnek is kell lennie a betöltött anyagnak, hiszen vannak levegő nélkül is kiválóan élő és szaporodó (anaerob) mikroorganizmusok. Erjesztéssel készülő savanyúság (pl. uborka) tárolható így, de ott az erjesztés során keletkező tejsav segít a megmaradásban.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm;szóval csak ugyanúgy megcsinálni,főzni-csírátlanítani az elteendő akármit,aztán egyszerűen visszacsavarni a -fertőtlenített -tetőt,és bugyolálva,betakarva hagyni kihűlni;mint pl. lekvárt,lecsót,kecsapot,stb.
Próbálta-e valaki,nem repednek el a vékonyabbnak kinéző gyári üvegek?Mert akkor kárbavész a főzés-munka.
2015. febr. 3. 20:20
4/4 anonim válasza:
Én soha nem vettem direkt üveget, a boltiakat használom, a legtöbbet sok-sok éve, eddig egy sem tört el. Idönként a teteje megy tönkre, akkor kicsélem másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!