Nem szeretem a hagymát de sok dolog elkészítéséhez kell hagyma is. Mit lehetne tenni ilyen esetben? Lehet a vörös hagymát vagy bármilyen hagymát helyettesíteni valamivel pl hagyma por vagy ilyenek?
Igazság szerint mi egyszerűen kihagyjuk a hagymát a kajákból. (Mi szeretjük, de 100-ból 99 alkalommal elfelejtünk venni. :DDDD )
Semmi probléma ezzel. Amúgy van hagymapor, de nem egészen értem hogy ha nem szereted, akkor azt miért raknál bele... :D
Amikor ételbe bele van főzve mint hozzávaló, akkor az csak kiegészíti az ízt, "beépül". Nem lesz olyan hagyma íze, mintha beleharapnál a nyers vöröshagymába.
Attól, hogy nem szereted a hagymát, a főzéskor simán használhatod.
Ez olyan, mint hogy én pl. nem szeretek semmilyen alkoholos italt inni, de vannak húsok, amik sörrel vagy borral készülnek, illetve rumos sütemények... ezeknek kell az ízéhez, és ezzel nincs is semmi bajom.
Az indiai konyhán - hasonló okok miatt - szintén nem használják a hagymát, asa foetidával (aszandkóró, aszatgyanta, ördöggyökér, ördögszar, büdösgyantagyökér, bűzösgyantagyökér, undorkóró) pótolják, de már az ókori Róma ínyencei is nagy előszeretettel fogyasztották ezt. Beszerezhető nálunk is!
Anyósom is feszt állítja, hogy utálja a hagymát, meg ég tőle a gyomra, stb. stb.
aztán mikor nem tudja, hogy van az ételben, kétpofára zabálja, és halálra dícséri, hogy miylen finom. :-DDDD
Ilyenkor érdekes módon nem ég tőle a gyomra. :-D
Vagy nagyobb darabokban tedd bele, akkor ki lehet a végén szedni, vagy egész finomra vágd vagy reszeld, akkor teljesen szétfö, nem lesznek benne hagymadarabok.
De öszintén szólva, ha rendesen összeaprítják és megpárolják a hagymát, akkor semmiféle kipiszkálnivaló nem lesz az ételben, nem marad darabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!