Másra való a lila hagyma, mint a vörös?
Figyelt kérdés
Lila hagymát még sosem használtam.
Más az íze, vagy csak az étel színe dönti el, hogy melyiket rakom bele ?
2020. márc. 18. 23:37
1/4 anonim válasza:
A lila hagyma jó nyersen is, pl gyros, zsíros kenyér vagy hasonló. A másik az nem olyan finom nyersen.
2/4 anonim válasza:
Teljesen más az íze, enyhébb, édesebb. Mint előttem írták nyersen is finom, én salátába, szendvicsbe is használom.
3/4 anonim válasza:
Enyhébb az íze. Bármibe beleteheted ugyanúgy, mint a vöröshagymát.
4/4 anonim válasza:
Igazából a lilahagyma inkább salátákhoz, szendvicsekhez, hamburgerbe stb. - azaz inkább nyersen kerül felhasználásra. Ezzel szemben a vöröshagymát inkább sütéshez-főzéshez használják, mint nyersen. Ennek a fő oka, hogy a vöröshagyma íze intenzívebb, csípősebb ami a hőkezelést követően jelentősen enyhül, a lilahagymáé pedig alapból gyengébb (lévén kevesebb allilszulfidot tartalmaz, ez a kén-vegyület felelős a hagyma csípős ízéért és szagáért), továbbá, ami jelentős különbség; a lilahagyma befestheti az ételt (főzés közben kékes-zöldes színű lesz) ami esztétikai szempontból nem túl előnyös néhány étel esetében (viszont ettől függetlenül néhány étel készítéséhez kifejezetten a lilahagyma jó a magas cukortartalma miatt - pl. hagymalekvár).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!