Mit kell csinálni a vörös hagymával, hogy hatása ne legyen olyan "erős" a salátába?
Rakd tésztaszűrőbe, amikor már leszelted. A lobogó vizet öntsd át rajta.
Ezt a módszert én is csak hallottam, de nem próbáltam.
Amit próbáltam, hogy mielőtt beleraknád a cukros-ecetes lébe, előtte néhány órára besózod, és akkor azáltal veszít a csípősségéből. Valamennyit valóban, és az ecetes saláta lé is rásegít, vagyis engedd, hogy tálalás előtt álljon benne egy kicsit.
Egyébként kevésbé erős a lila-hagyma, de lehet már kapni kifejezetten saláta-hagymát, nagy, fehér, ökölömnyi, és egyáltalán nincs erős íze, illete, szaga.Nagyon fincsi. Persze az ára is. :))))
Köszi, de piacra nem tudtam menni, a lilából meg csak egybecsomagolva 10 db volt, sokallottam.
Majonézes krumpli-salátába fogom tenni, így ecet most nem lesz.
Esetleg ha mindkettőt megpróbálnám, mit szóltok?
Szűrőbe beteszem, lesózom, és 20 perc múlva leöntöm forró vízzel?
Köszönöm a válaszokat!
Mindent bevetettem, még a petrezselymet is! :o)
Férjem szerint "jól megöltem" a hagymát, de kellemes volt, mert este nem égett senkinek a gyomra, és a babám sem akadt ki, mivel szoptatom, és a nyers hagymát eddig nem nagyon bírta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!