Vajas kenyér és hagyma esetén melyikre célszerű szórni a sót?
Néhány tény:
-A kenyérben van só.
-A hagymának a saját ásványi sóinak kell hogy domináljanak.
-A vaj mennyisége a só szempontjából elhanyagolható.
-Az egészséges só fogyasztás 5 gramm/nap
-A magyarok átlagos só fogyasztása 15 gramm/nap.
... rakd össze, hogy akkor hova érdemes sót tenni!
Ebbe azt is számold bele, hogy a magyarok közt is nyilván bőven van, aki nem sokkal lépi át a napi 5 g-t, úgy jön ki ez az átlag. Tehát aki tipikusan sósan eszik, (pl megsóz egy vajas hagymás kenyeret) az simán megeszik napi 20-25 grammot.
Az 5g ízesítés szempontjából lehet, hogy kicsit kevés, ez inkább egy biológiai érték. De azért ennek a biológiai értéknek az 5-szörösét beverni... hát az durva túlzás!
Tudom, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de hiszem, hogy ezzel adtam a leghasznosabb választ. Próbáld ki só nélkül, próbálj ki minden ételt mondjuk 30%-kal kevesebb sóval , és próbáld felfedezni így az ételek valódi ízét!
Egyél így 1 hónapig, és beáll erre a szintre az íz érzékelésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!