Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lesz keserű a hagyma,...

Miért lesz keserű a hagyma, ha aprítóval darálom?

Figyelt kérdés

Fogtam egy deci olajat és a hagymát.

Turmixgépben összedaráltam.

Krumplis tésztát szerettem volna csinálni.

Rövid ideig pirítottam és kissé kihűlve ment bele a piros paprika és a főtt burgonya.

Dobhattam ki olyan keserű lett.

Aztán egy kicsit utána olvastam, hogy más is járt már így.

De nem találom a választ, hogy miért lesz keserű ?



#keserű hagyma
2020. márc. 16. 17:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Megégetted az olajon, semmi köze az aprítás módjának hozzá.
2020. márc. 16. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Én is észrevettem, csak akkor csinálom így, ha egyszerre 15-20 kilóra van szükségem, de így kienged sok levet is, és nem úgy sül üvegesre mintha késsel csinálnám, hanem a levében fő amíg el nem párolog. És az a lé olyan keserű
2020. márc. 16. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

1-esnek

Nem égett meg az egészen biztos, az látszana rajta. Ha túlüvegesíted, akkor inkább édeskés lesz. Ezt már tapasztaltam régebben.


Viszont egy kis vizet is tettem még hozzá.

Valamikor olvastam erről, hogy ha a hagyma illó anyaga a szembe kerül, akkor valamilyen sav képződik. Emiatt könnyezik a szemünk.

Mivel vizet is tettem, lehet, hogy a túlzott sav képződés okozta a keserű ízt ?

Jó lenne valami profi szakács is, hátha ő tudja a tutit.

2020. márc. 16. 21:27
 4/15 A kérdező kommentje:

Érdekes dolgokra lehet találni, ha az ember turkálni kezd.

Volt aki egy zsáknyi hagymát vásárolt és alapból keserű volt, ő vegyszerre gyanakodott.


Más meg körözöttet csinált reszelt hagymával és keserű lett neki, ugyanazon összetevőkből nagyobbra vágott hagymadarabokból meg jó lett.


Egyre jobban megyek afelé, hogy a túl finomra kidolgozott hagyma leve okozza a bajt, ahogy 2-es hozzászóló is megemlítette.

2020. márc. 16. 21:39
 5/15 A kérdező kommentje:

Itt is írják, hogy nem szabad darálni. Szóval ez a gond. Sosem hittem volna.

[link]

2020. márc. 16. 21:43
 6/15 A kérdező kommentje:
2020. márc. 16. 22:06
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Akkor hát kiderült, ez minimum nobel díjas kutatás volt :)
2020. márc. 16. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

Hagyma kisokost fogok írni az utókornak. :)

Most olvasom, hogy minél élesebb késel vágod, annál kevesebb levet enged a hagyma, ami a keserűségére is hat , illetve a szem csípésére is.

2020. márc. 16. 22:21
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
Mivel az életlen kés jobban roncsolja a szöveteket..mintha egy fűrésszel próbálnál steaket szeletelni :)
2020. márc. 16. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

Na így nem ér.... :)

Utólag már én is okos vagyok, hogy miért kell az éles kés.


Én itt vért izzadtam, mire eljutottam a keserűtől a Nobel díjig.


:D

2020. márc. 16. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!