Miért lesz keserű a hagyma, ha aprítóval darálom?
Fogtam egy deci olajat és a hagymát.
Turmixgépben összedaráltam.
Krumplis tésztát szerettem volna csinálni.
Rövid ideig pirítottam és kissé kihűlve ment bele a piros paprika és a főtt burgonya.
Dobhattam ki olyan keserű lett.
Aztán egy kicsit utána olvastam, hogy más is járt már így.
De nem találom a választ, hogy miért lesz keserű ?
1-esnek
Nem égett meg az egészen biztos, az látszana rajta. Ha túlüvegesíted, akkor inkább édeskés lesz. Ezt már tapasztaltam régebben.
Viszont egy kis vizet is tettem még hozzá.
Valamikor olvastam erről, hogy ha a hagyma illó anyaga a szembe kerül, akkor valamilyen sav képződik. Emiatt könnyezik a szemünk.
Mivel vizet is tettem, lehet, hogy a túlzott sav képződés okozta a keserű ízt ?
Jó lenne valami profi szakács is, hátha ő tudja a tutit.
Érdekes dolgokra lehet találni, ha az ember turkálni kezd.
Volt aki egy zsáknyi hagymát vásárolt és alapból keserű volt, ő vegyszerre gyanakodott.
Más meg körözöttet csinált reszelt hagymával és keserű lett neki, ugyanazon összetevőkből nagyobbra vágott hagymadarabokból meg jó lett.
Egyre jobban megyek afelé, hogy a túl finomra kidolgozott hagyma leve okozza a bajt, ahogy 2-es hozzászóló is megemlítette.
Itt is írják, hogy nem szabad darálni. Szóval ez a gond. Sosem hittem volna.
Hagyma kisokost fogok írni az utókornak. :)
Most olvasom, hogy minél élesebb késel vágod, annál kevesebb levet enged a hagyma, ami a keserűségére is hat , illetve a szem csípésére is.
Na így nem ér.... :)
Utólag már én is okos vagyok, hogy miért kell az éles kés.
Én itt vért izzadtam, mire eljutottam a keserűtől a Nobel díjig.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!