Lewega kérdése:
A hagyma miért lesz keserű, ha lereszeljük, vagy ledaráljuk?
Figyelt kérdés
2015. jún. 10. 19:38
1/4 anonim válasza:
Életemben nem ettem még keserű hagymát. Csak mert lereszeled, nem lesz az. Persze az emberek ízlése eltér.
2/4 anonim válasza:
nem lehet, hogy a reszelővel, vagy a darálóval van a baj? én ahányszor reszeltem sosem lett keserű.
3/4 lencsefőzelék válasza:
Szerintem is a reszelőről vagy a darálóról oldódik le valami, ami keserűvé teszi. Én is tapasztaltam már, hogy rossz íze van néha a krémlevesnek, ami a műanyag tárolóedény tetejére kerül, és próbálom lenyalni onnan. Ezen kívül a fém (talán alumínium) fokhagymanyomóval összenyomott fokhagyma darabjai szürkés színűek lesznek, valszeg leold egy kis alumíniumot a nyomóról.
4/4 anonim válasza:
Még sosem tapasztaltam, de létezhet, mert már volt ilyen kérdés.
Nekem egy ősrégi 4 oldalú reszelőm van, de még nem volt keserű a reszelt hagyma, illetve semmi sem, pedig sokat használom.
Lehet, hogy állni hagyod kis ideig és valami oxidációs folyamat keseríti meg.
Én azonnal belekeverem, amihez reszelem, legyen az hús, vagy túró, vagy akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!