Nem szeretem a hagymát de sok dolog elkészítéséhez kell hagyma is. Mit lehetne tenni ilyen esetben? Lehet a vörös hagymát vagy bármilyen hagymát helyettesíteni valamivel pl hagyma por vagy ilyenek?
Nem tudom hány éves vagy, de fiatalabb koromban engem is undorított a pörköltben a hagyma. Persze ízre tudom, hogy kell bele, de mindig leszűrtem a pörkölt levét. Aztán egyszer kinőttem. Most, ha főzök, akkor figyelnem kell, hogy ne tegyek az ételbe túl sok hagymát.
fél Kg húshoz teszek fél Kg hagymát. Másnak már égnek áll a haja ha meghallja.
Nana, csak óvatosan a reszeléssel. Nem szabad nagyon finomra csinálni, mert keserű lesz.
Jó múltkorjában bedobtam a turmix gépbe egy kis étolajjal. Ehetetlen lett a kaja.
Minden összetevőjét megkóstoltam utána és egyik sem volt keserű.
Hosszas kutakodás után kiderült, hogy a szakirodalom is jegyzi, hogy nagyon éles késsel tiszta vágásokat csinálni a hagymán, különben megkeseredik. Igaz utólag elgondolkodtam azon is, hogy lehet, hogy az üvegesítés elhagyása is probléma lehetett. Amikor a szemet csípi a hagyma illó anyaga, akkor a szem nedvességével valamilyen savat képez és attól csípi a szemet. Lehet, hogy ez a sav keserű.
Úgy látom van még mit tanulnotok gasztronómiából.
12-est lehúztátok alaposan, közben meg abszolút helyesen írta le a keserű hagyma "készítésének" receptjét.
Csak próbáljátok ki.
Fogj egy fej hagymát. Az egyik felét turmixold le, míg a másikat késsel vág és akkor lesz csodálkozás.
Persze mindig lesznek tudatlan és sunyi lepontozók. A keserű hagyma problémáját én is írtam már valahol, és ugyanígy lehúztak. Egynek volt annyi esze, hogy visszaírt, hogy bocsi.
#13 : :-D :-D :-D
(7-es vagyok)
nő vagyok, úgyhogy nem lehetek a férjed. :-D
De sejtettem, hogy nem egyedi jelenség. :-D
És akkor az Úr megteremté Évát, ki nem ismeré a kémiát.
Ádám hiába magyarázá neki, hogy hagymájával megkeseríté az életet.
Az Úrnak elege lett a vitából és megteremté a linket, melyt azon nyomban a földi halandók rendelkezésére bocsátá.
Kihagyod és kész
(az ég világon semmibe nem teszek!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!