Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Pörköltben hús / hagyma...

Pörköltben hús / hagyma arány, ki hogyan?

Figyelt kérdés

Legyen mondjuk egy klasszikus sertéspörkölt. (szerintem ez még mindig gyakoribb Magyarországon, mint a marhapöri az átlag háztartásban, így több ember tud válaszolni).

Szóval akár elég nagy eltérések is lehetnek , ezért minél több véleményre vagyok kíváncsi.

Mennyi húshoz, mennyi hagyma? Más alapanyag nem érdekel, csak erre vagyok kíváncsi. :)

2020. máj. 27. 06:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
Sertést nem főzök, csak marhát. Nálam a 2:1 arány jött be, tehát fele anyni súlyú hagyma, mint amennyi hús. Igen, rengeteg, de mi így szeretjük
2020. máj. 27. 06:44
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Klasszikusan 1 kiló húshoz 20-25 deka hagyma.
2020. máj. 27. 06:49
 3/15 A kérdező kommentje:

Ja, igen, csak hogy elébe menjek a vitáknak, légyszi beszélgessünk SI-ben!

Szóval ezek a " jó 3 nagy maréknyi húshoz két közepesnél gondolatnyival kisebb hagyma" , ez nem érdekel, meg nem is releváns.

Szóval kilogrammban vagy dekagrammban kifejezve kérném a válaszokat, az összehasonlíthatóság miatt.

2020. máj. 27. 06:49
 4/15 A kérdező kommentje:

1-es!

Ismerek én olyan receptet is, (nem pörkölt) ahol 1:1 az arány, és még csak le sincs pirítva a hagyma! :D

Úgyhogy ez a 2:1 szerintem simán rendben van! :)

2020. máj. 27. 06:52
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Fél kiló húshoz teszek egy nagy fej hagymát. Nem tudom pontosan mennyi lehet, talán 10 dkg.
2020. máj. 27. 06:53
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
Na igen, olyan receptem nekem is van, amihez minden hozzávalóból azonos mennyiseget használok. 😁 Ráadásul egyszerre kerül minden a fazékba.... Az se pörkölt, de fini.
2020. máj. 27. 06:56
 7/15 anonim ***** válasza:
33%
Hagyma mennyisege attol fugg, hogy mennyire akarod zaftosra kesziteni ... mondjuk egy etelosztaskor tobb kerul bele, otthon pedig izles szerint.
2020. máj. 27. 07:03
 8/15 anonim ***** válasza:
79%
Nálam is súlyra kb 2:1 az arány. De csak szemre, soha nem méricskélem.
2020. máj. 27. 07:04
 9/15 A kérdező kommentje:

Csak hogy picit nyomatékosítsam:

Nem azt kérdeztem, mi a tökéletes recept, vagy ki szerint mi az.

Hanem azt, hogy ki hogy szokta csinálni.

Következésképpen nem létezik haszontalan, vagy rossz válasz!

Mindenkit felpontoztam!

2020. máj. 27. 07:11
 10/15 anonim ***** válasza:
76%
Egy kiló húshoz 1 fej hagyma.Nem a sok hagymától lesz szaftja a pörköltnek, hanem ha zsírral készül és megfelelő húsból. A sok hagymától csak "édes" lesz. több, mint 60 éve főzök.
2020. máj. 27. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!