Kis,3 rekeszes fagyasztoba mit érdemes lefagyasztani?
Nekünk van a fagyónkban: készételek (amit főztem, maradt belőle. pl. pörkölt, bolognai szósz stb)
mirelitek: zöldség-gyümi: borsó, kukorica, franciasali alap, mexikoi alap, málna, eper, erdei gyümi
húsok: hal, illetve paníoztam be húst, lefagyasztottam, most van még darálthús, és levesbe csirkefarhát, rántott sajt (szintén ki kell még sütni)
Aztán van még pizza, fagyi, jégkocka
Nekünk nincs külön fagyasztónk, volt tervben, de végül feleslegesnek ítéltük. Olyan kombinált hűtőt vettünk, amiben viszonylag normális a fagyasztó (3 rekesz), annyi egy átlagos háztartásba elég. Szokott lenni benne hús (általában másfél-két kiló csirke több részre osztva, 1-1 kiló szeletelt karaj, tarja, 2-3 adag darálthús), mirelit gyorskaja krumpli, fasírt, néha gyümölcs lefagyasztva, nyáron fagyi. Annyi, hogy én készételt nem fagyasztok, mert utólag úgyse esszük meg soha, mindenki finnyás. :)
Anyósoméknak van fagyasztójuk, de ő képes akár félévre előre bevásárolni húst, néha vesz disznót és levágatja ismerőssel, akkor annak azért kell hely... de én a hétköznapokban sose hiányoltam, csak amíg régi kishűtőnk volt, amiben a hűtőn belül van a kis fagyórekesz, abba soha nem fért semmi.
Kertes házban lakom, nekem nagyon megéri a fagyasztóba tenni konyhakész a zöldségeket is. Minden évben teszek el gyalult tököt, cukkinit, padlizsánt, reszelt almát, karalábét , és a zöldborsó, zöldbab, zeller felesleg is ide kerül. Gyümölcsöket is fagyasztok. A Ribizli, málna, szeder, sárgabarack, szilva, egészen más nyersen, ezért néhány adagot mindig teszek el a fagyasztóba is.
Ha nincs időm a lekvárfőzésre, akkor a leszedett és alaposan megmosott gyümölcsöket is lefagyasztom, aztán később befejezem a befőzést. Ez a módszer Tökéletesen működik ribizlinél, birsalmánál, sőt birsalmából direkt teszek a fagyasztóba, mert bármikor lehet belőle birsalmasajtot készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!