Hogyan kell (és milyen formában érdemes) lefagyasztani a kenyeret? És hogyan kell kiolvasztani? Csak tegyem a pultra és majd kiolvad, vagy melegítsem?
Anyum félbevágva szokta lefagyasztani, mikor ki akarja olvasztani, akkor este kiveszi a fagyasztóból, lazán begöngyöli két konyharuhába, és kint hagyja a konyhapulton, reggelre kiolvad.
Szerintem praktikusabb leszeletelve, 2-3 szeletes csomagokban lefagyasztani, főleg ha kicsi a család.
Én saját sütésű kenyeret, zsemlét fagyasztok, szeletelve, egy zacskóban.
Így mindig annyit veszek ki, amennyit épp megeszünk.
Ki lehet venni előző este is, egy zacskóba téve szép lassan felenged a kenyértartóban.
Ha gyorsan kell, a mikróban egy kiflinek 800 watton 20-30 másodperc, és kiolvad.
Mikróban csak egy szeletet vagy egy kiflit érdemes kiolvasztani, mert "frissen" meleg, puha, de ha kihűl kiszáradhat.
Hamar kiolvad amúgy a pulton, mert nem egy nagy tömb mint a hús, hanem laza.
A fagyasztóban legyen becsomagolva hogy ne jegesedhessen, mert akkor kiolvasztva elázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!