Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A pörköltbe mindjárt az...

A pörköltbe mindjárt az elején rakjátok bele a sót?

Figyelt kérdés

Nekem valahogy nem sikerül omlósra a hús része.

Vagy elképzelhető, hogy más részét kellene felhasználnom a sertésnek ?


2019. jún. 29. 13:49
 1/2 anonim ***** válasza:
87%

Én a sót rögtön azután teszem bele, hogy levét enged.

Igazából majdnem minden része jó pörköltnek, a karajt kivéve. Na meg a tarját is kár erre pazarolni.

2019. jún. 29. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A pörköltöt lapockából, vagy kicsontozott csülökből készítem.

Először megdinsztelem sertészsírban a hagymát, majd hozzáadom a húst és addig pirítom, amíg mindenhol kifehéredik. Csak ezután sózom, de a fűszerpaprikát még nem teszem rá, hanem hagyom, hogy a hús kieressze a levét, hozzáteszek 1-2 apróra vágott tv paprikát. Saját levélben félpuhára párolom, majd lesütöm zsírjáig, ekkor teszem rá a fűszerpaprikát, és felöntöm kevés vízzel, éppen csak annyira, hogy a húst ellepje, de ne ússzon benne, mint egy levesben. Nagylángon tovább főzöm, amikor a levének a negyedét elforrta, egy pohár vörösbort öntök rá. Ezzel is kiforralom, és amikor már a hús megpuhult még egy kevés pirospaprikával meghintem és egyet forgalom rajta.

2019. júl. 1. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!