A pörköltbe mindjárt az elején rakjátok bele a sót?
Nekem valahogy nem sikerül omlósra a hús része.
Vagy elképzelhető, hogy más részét kellene felhasználnom a sertésnek ?
Én a sót rögtön azután teszem bele, hogy levét enged.
Igazából majdnem minden része jó pörköltnek, a karajt kivéve. Na meg a tarját is kár erre pazarolni.
A pörköltöt lapockából, vagy kicsontozott csülökből készítem.
Először megdinsztelem sertészsírban a hagymát, majd hozzáadom a húst és addig pirítom, amíg mindenhol kifehéredik. Csak ezután sózom, de a fűszerpaprikát még nem teszem rá, hanem hagyom, hogy a hús kieressze a levét, hozzáteszek 1-2 apróra vágott tv paprikát. Saját levélben félpuhára párolom, majd lesütöm zsírjáig, ekkor teszem rá a fűszerpaprikát, és felöntöm kevés vízzel, éppen csak annyira, hogy a húst ellepje, de ne ússzon benne, mint egy levesben. Nagylángon tovább főzöm, amikor a levének a negyedét elforrta, egy pohár vörösbort öntök rá. Ezzel is kiforralom, és amikor már a hús megpuhult még egy kevés pirospaprikával meghintem és egyet forgalom rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!