A pörköltbe mikor kell az őrölt pirospaprikát belekeverni? A végén, vagy már az elején?
Kedves Kérdező!
Én mindig a végén rakom bele, amikor már a hús megfőtt. Beleszórom az őrölt paprikát, és még kb. 10 percig hagyom kis lángon rotyogni, és utána lekapcsolom alatta a gázt.
Mivel pőrkölt, így az elején mikor a hagymár megpirítod, ráteszed a pirospaprikát, fél percig pörkölöd, és félrehúzod!Beleteszed a húst, és felengeded vízzel!Fűszerek, stb!A végén azért nem jó mert akkor a paprika nem fő meg!
Ha arra figyelj hogy éll csak futtasd meg a zsiradékon, mert ha sokáig pirul keserű lesz!
nem szabad vízzel felönteni. csak mindig annyival, hogy ne süljön le. ha felöntöd vízzel az főtt hús, nem pörkölt. és a végén ha valaki szaftosabban szeretei lehet bele vizet tenni. de az elején semmiképp.
amúgy a paprikát a hagymára kell tenni az elején.
És ha pörköltet készítesz,akkor min dig tsírral főzd,mert csak abban "jön" kia paprika íze.( A mesterszakácsok szerint).A zsír egyébkén t is egészségesebb.,m int az olaj,és jobb szaftja is lesz.Az olajtól ne jó a szaft.Ahogy írták, a hagymát megpirítod,a lábast leveszed a túzről,elkevered benne a pirospaprikát,ráteszed a húst,vissza a tűzre,kevergeted,amíg a hús átsül,sózod,borsozod,csak annyi vízzel öntöd fel,hogy ne égjen le.Ha kell,akkor melegvizzel pótolgatod,mig meg nem fő.
Ha több levet akarsz,akkor valamivel több vizet önthetsz a már majdnem puha húsra,és jól összeforralod.
A pörköltbe az elején kell bele tenni a pirospaprikát, és a paprikásba is. Honnét vettétek többiek, hogy a végén?
Én szakács vagyok, tanultam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!