Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A pörköltbe mikor kell az...

A pörköltbe mikor kell az őrölt pirospaprikát belekeverni? A végén, vagy már az elején?

Figyelt kérdés
2009. dec. 12. 17:28
 1/10 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!


Én mindig a végén rakom bele, amikor már a hús megfőtt. Beleszórom az őrölt paprikát, és még kb. 10 percig hagyom kis lángon rotyogni, és utána lekapcsolom alatta a gázt.

2009. dec. 12. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
az elején, amikor a hagymát már üvegesre pirítottad. lehúzod a lábost, ráteszed és elkevered a paprikát, aztán jöhet a hús.
2009. dec. 12. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Mivel pőrkölt, így az elején mikor a hagymár megpirítod, ráteszed a pirospaprikát, fél percig pörkölöd, és félrehúzod!Beleteszed a húst, és felengeded vízzel!Fűszerek, stb!A végén azért nem jó mert akkor a paprika nem fő meg!

Ha arra figyelj hogy éll csak futtasd meg a zsiradékon, mert ha sokáig pirul keserű lesz!

2009. dec. 12. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
Ha a végén vagy közben teszed bele akkor nem pörköltet főzöl hanem paprikást!
2009. dec. 12. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

nem szabad vízzel felönteni. csak mindig annyival, hogy ne süljön le. ha felöntöd vízzel az főtt hús, nem pörkölt. és a végén ha valaki szaftosabban szeretei lehet bele vizet tenni. de az elején semmiképp.

amúgy a paprikát a hagymára kell tenni az elején.

2009. dec. 12. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

És ha pörköltet készítesz,akkor min dig tsírral főzd,mert csak abban "jön" kia paprika íze.( A mesterszakácsok szerint).A zsír egyébkén t is egészségesebb.,m int az olaj,és jobb szaftja is lesz.Az olajtól ne jó a szaft.Ahogy írták, a hagymát megpirítod,a lábast leveszed a túzről,elkevered benne a pirospaprikát,ráteszed a húst,vissza a tűzre,kevergeted,amíg a hús átsül,sózod,borsozod,csak annyi vízzel öntöd fel,hogy ne égjen le.Ha kell,akkor melegvizzel pótolgatod,mig meg nem fő.

Ha több levet akarsz,akkor valamivel több vizet önthetsz a már majdnem puha húsra,és jól összeforralod.

2009. dec. 12. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tudok, hogy pörköltbe az elején megy a paprika, a paprikásba pedig a végén.
2009. dec. 12. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Pörköltbe az elején tesszük a paprikàt,amikor a hagyma üvegesre pirult,,kicsit félre huzzuk az edényt hagyjuk hülni,mert ha forro olajba teszed a paprikàt,keserü lesz!.
2009. dec. 12. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. én mindig a végén szoktam beletenni, de gondoltam, hogy vmi nem stimmel. kezdő vagyok, ráadásul külföldi, nem akartam emiatt állandóan hazatelefonálni.
2009. dec. 14. 20:48
 10/10 anonim ***** válasza:
61%

A pörköltbe az elején kell bele tenni a pirospaprikát, és a paprikásba is. Honnét vettétek többiek, hogy a végén?

Én szakács vagyok, tanultam...

2010. jan. 20. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!