Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A krumplis tésztába mennyi...

A krumplis tésztába mennyi pirospaprikát, borsot és sót tesztek hogy finom legyen?

Figyelt kérdés
Még kezdő vagyok, és nem tudom a mennyiségeket..:)
2011. jún. 21. 16:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát én úgy ránézésre szoktam. Közben meg kóstolgatok. Eddig jó lett így.
2011. jún. 21. 17:05
 2/4 anonim ***** válasza:
A krumplit paprikáskrumplinak fözöm meg, és 1 kg-hoz teszek egy teáskanál sót, egy evökanál paprikát és kevés borsot - kb fele annyit, mint a só.
2011. jún. 21. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:

A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm. Hagymás zsíron sóval, borssal átforgatom. A só, bors mennyisége ízlés és mennyiség dolga. Inkább kevesebbet rakjál bele, ha megkóstolod és édesnek találod, még mindig tudsz bele rakni. Én törtpaprikát nem teszek rá.

Amikor a tészta kifőtt és kellően lecsurgattam, azt is külön megpörgetem egy kis sóval, és úgy kavarom bele a kész krumpliba.

2011. jún. 21. 19:07
 4/4 anonim ***** válasza:

attól is függ mennyit csinálsz. én kettőnkre két nagy krumpliból egy közepes hagymából egy teáskanál pirospaprikából, ugyanaennyi sóból készítek paprikáskrumplit.nem olyan pirosra, mint, ha csak paprikáskrumpli lenne.

ehhez 25 deka fodroskockát főzök ki, sós vízben.

lecsurgatom és az összetört krumplival összekeverem, akkor borsozom. azt nem mérem, hanem gondolomra. mi szeretjük, ha csíp egy kicsit.

2011. jún. 21. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!