A krumplis tésztába mennyi pirospaprikát, borsot és sót tesztek hogy finom legyen?
A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm. Hagymás zsíron sóval, borssal átforgatom. A só, bors mennyisége ízlés és mennyiség dolga. Inkább kevesebbet rakjál bele, ha megkóstolod és édesnek találod, még mindig tudsz bele rakni. Én törtpaprikát nem teszek rá.
Amikor a tészta kifőtt és kellően lecsurgattam, azt is külön megpörgetem egy kis sóval, és úgy kavarom bele a kész krumpliba.
attól is függ mennyit csinálsz. én kettőnkre két nagy krumpliból egy közepes hagymából egy teáskanál pirospaprikából, ugyanaennyi sóból készítek paprikáskrumplit.nem olyan pirosra, mint, ha csak paprikáskrumpli lenne.
ehhez 25 deka fodroskockát főzök ki, sós vízben.
lecsurgatom és az összetört krumplival összekeverem, akkor borsozom. azt nem mérem, hanem gondolomra. mi szeretjük, ha csíp egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!