Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most akkor kell a pörköltbe...

Most akkor kell a pörköltbe fokhagyma vagy sem?

Figyelt kérdés
Én úgy tanultam, hogy a pörköltbe csak vöröshagyma való.

2015. jan. 6. 11:45
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
hús, zsír, hagyma, paprika való bele. Van, aki tesz bele fokhagymát (Én is. Viszont nem jó, ha fokhagyma ízű)
2015. jan. 6. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 RainbowUnicorn válasza:
92%
Igen,vöröshagyma kell bele
2015. jan. 6. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 Trafó1 ***** válasza:
49%

Ez megint egy olyan kérdés, hogy valakinek így, valakinek úgy jó.

Szokás kérdése, ha nyitott szemmel jár valaki a világon észre fogja venni más emberek szokásait is, kóstold meg és döntsd el neked tetszik-e.

2015. jan. 6. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Porkoltbe en sem teszek, de izlesek es pofonok.
2015. jan. 6. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Nyilvánvalóan ízlés dolga semmit sem kell, nem kötelező. Én a magam részéről nem teszek bele, én is így tanultam és azóta is így ízlik nekem és a családomnak-barátaimnak is az általam főzött pörkölt.
2015. jan. 6. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Szokás kérdése. Én egy kicsit teszek bele, de csak annyit, hogy ne érezzen ki rajta nagyon, mert a lényeg tényleg a vöröshagyma. Úgy vagyok ezzel, mint a paradicsommal. Sokan azt mondják, az sem kell bele, de én mindig teszek, még a bográcsosba is a végén egy kis paradicsompürét.

Próbáltam fokhagyma és paradicsom nélkül, de akkor úgy éreztem, valami nagyon hiányzik.

Úgyhogy azóta nem érdekel, hogy kell, vagy nem kell, én rakok bele.

2015. jan. 6. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen igazatok, az ízlés nem lehet vitatéma. Itt ezen az oldalon olvastam, hogy valaki a marhapörköltbe vörösbor helyett a végén áfonyalekvárt tett... mit mondjak, meglepődtem, mert még nem hallottam ilyen verziót, de attól hogy én nem hallottam valamit, bármi lehet, létezhet, finom is lehet.

Mindenkinek szíve joga, hogy standard alapokon főz, vagy egyéni ízlését viszi bele az ételbe.

A konyha különben is egy kreatív műhely, ahol bármikor élhetünk a fantáziánk adta új megoldásokkal is.

2015. jan. 6. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
18%

Igazatok van, és mégsem. Ezen az alapon a rovatot meg lehet szüntetni, mert mindenki úgy főz, ahogyan akar.

Kelleni nem kell bele fokhagyma. A kérdés ez volt.

2015. jan. 6. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
18%
Akkor azt is mondhatjuk, hogy valójában az eredeti pörköltbe még csak pirospaprika sem kell.
2015. jan. 6. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

Tényleg úgy gondolom hogy ízlés kérdése.

Pont a napokban olvastam itt hogy a pörköltbe a pirospaprikán, són és hagymán kívül semmit nem kell tenni.

Ezen nagyon meglepődtem, pedig már 10 éve főzök. Részemről én fűszeresen csinálom a pörköltet. Só, bors, majoránna, oregánó, fokhagyma és mustár is kerül bele meg persze a pirospaprika. Én így tanultam anno apukámtól, és a családom is így szereti.


De ez tényleg olyan dolog hogy ez előtt 3 évvel még tettem pirospaprikát a fasírtba mert úgy tanultam. Egyik barátnőm allergiás a pirospaprikára így ő anélkül csinálja a fasírtot, megkóstoltam nála előítéletekkel gondolván hogy az úgy borzalmas, és rá kellet jönnöm hogy sokkal finomabb, így azóta én se teszek bele és a családomnak is jobban ízlik a fehér fasírt.

2015. jan. 7. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!