Üdv Hogyan főzek úgy lágytojást hohy ne repedjen szét? Hűtöből kivéve mikor beleteszem a meleg vizbe mindjárt elreped és egy része kifolyik a főző vizbe. Kössz
A hűtőből kivett tojás a főzőedényben először meleg csapvízben hagyom, hogy szobahőmérsékletű legyen.
Így soha nem reped szét, akárminek is szánom.
Nekem, nem reped, bár én tojást, soha nem tárolom a hűtőben.
A nagy hőkülönbség változás hirtelen, repeszti a tojáshéját.
Nálunk ezek szerint különleges tojásokat kapni, nálam ugyanis soha nem repednek meg.
Kivettem most is a hűtőből, amíg felforrt a víz várakoztak. Belehelyeztem őket, párat pár perccel előbb kivettem a vízből rendben.
Sztem nálad mikro repedés lehet a héján, vagy te töröd őket össze mikor beledobálod a vízbe !!!!
Kicsit nekem is megreped némelyik, ezt tudomásul veszem. Pedig szekrényben tartom a tojásokat és általában hideg vízbe teszem őket (akkor ritkábban repednek, de nem is olyan néha megteszik). Nem dobálom, de a tojás az ilyen, pár százalékuk reped. Igaz, sokszor elég vékony héjúak.
Annyira, hogy jelentős része kifolyjon, szinte sosem reped meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!